Nieuws vanuit VO-raad

logo_vo-raad uitgelichtMet diverse activiteiten stimuleert de VO-raad een betere doorstroom van ISK naar regulier VO. ISK directies/coördinatoren worden nadrukkelijk hierbij betrokken om samen met hun collega’s uit het regulier VO maatwerk te kunnen bieden.

Leernetwerk aansluiting ISK-regulier VO

Hoe kan uw school ervoor zorgen dat nieuwkomersleerlingen na hun ISK-periode optimaal instromen bij de reguliere VO-school en een diploma behalen dat past bij hun niveau? Hoe kunt u maatwerk bieden, zodat hun kansen en talenten beter worden benut? De VO-raad heeft binnen haar programma Maatwerk enkele leernetwerken gefaciliteerd.
Voor het onderwijs aan nieuwkomers starten er twee netwerken:
• gericht op de aansluiting ISK-VO;
• gericht op het regulier VO.
In het leernetwerk ‘Goede aansluiting ISK-vo’ werkt u met andere scholen voor regulier VO én ISK-coördinatoren/directeuren aan een goede aansluiting en overgang van de ISK naar het reguliere VO.
Voor wie: schoolleiders en coördinatoren/directeuren ISK’s (bij voorkeur als duo opgegeven, vóór 24 februari).
icon-purple-news Website VO-raad en aanmelden

Werkconferentie voor regulier VO

Tijdens de werkconferentie doet u middels theater, workshops en lezingen kennis op uit recent onderzoek over het vormgeven van onderwijs aan nieuwkomers, kunt u inspiratie opdoen aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden en ontvangt u concrete handvatten om gericht te werken aan meer onderwijs op maat voor nieuwkomersleerlingen in het regulier VO.
ISK leidinggevenden wordt gevraagd hun reguliere VO-partners te wijzen op deze conferentie. Inmiddels is alleen plaatsing op de reservervelijst nog mogelijk.
icon-purple-news Website VO-raad

Deel deze paginaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Reacties zijn gesloten.