Nieuwe lesmaterialen voor de ISK

In de afgelopen maanden is er weer nieuw lesmateriaal beschikbaar gekomen.
Op de website van LOWAN vind je er in de databank Lesmateriaal al meer dan 200 voor VO. Je kunt filteren op vakgebied, type leerlingen, titel, jaar van uitgave etc. De databank bevat ook vakliteratuur en achtergrondinformatie!

WISK is een laagdrempelige methode die zowel aandacht heeft voor het talige aspect van de wiskunde als voor de basisprincipes van het vak. Voor ISK leerlingen geschreven, de auteur is een ervaren ISK wiskunde-docent.
De iMAT is rekentaal in de thuistaal en interessant voor iedereen: leerkrachten, ouders en de leerling. Pdf’s zijn al in 10 talen beschikbaar en gratis te downloaden.
LOB voor de ISK. Serie opdrachtkaarten en werkbladen, incl. docentenhandleiding, alles is digitaal en vrij toegankelijk beschikbaar.
Woordenstroom bevat veertig gevarieerde werkvormen om woorden op een actieve en speelse manier terug te laten komen in de taalles. De werkvormen kunnen gebruikt worden door iedere taaldocent, ongeacht in welke taal, op welk taalniveau en leerjaar.
Van NT2-docenten wordt verwacht dat zij over de juiste kennis, vaardigheden en houding beschikken om goed te kunnen functioneren in een cultureel diverse omgeving. Interculturele communicatie in de NT2-les helpt docenten om samen met hun leerlingen interculturele competentie te ontwikkelen.
‘Hoe kan ik mijn cursisten motiveren?’ ’Hoe geef ik feedback bij spreken en schrijven?’ Zowel beginnende als ervaren NT2-docenten kampen met deze en andere vragen over de opzet van hun lessen en de omgang met cursisten. De uitgave Praktisch didactisch geeft waardevolle adviezen op het snijvlak van theorie en praktijk.
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin