LOB-gids van ISK naar MBO – welke opleiding kies je

Dit LOB-lesmateriaal is voor ISK-leerlingen tijdens hun schakelfase naar het mbo. Het is bedoeld om in een ISK-schoolomgeving, begeleid door een docent/mentor/decaan/loopbaanadviseur, mee te werken. Er is nu ook een lespakket beschikbaar alsmede een bijbehorende docentenhandleiding.

Kies voor een juiste opleiding

Hoe kies je een opleiding die bij je past?
Alles wat je moet weten over het mbo.
Welke Entree-niveau 2-3-4 opleidingen heb je?

Met verhalen en filmpjes van ISK-leerlingen, mbo-informatie, stages en werk.
Tips over handige websites, studiekeuze, ouderbetrokkenheid, open dagen, proefstuderen en meelopen op het mbo, kans op werk, aanmelden en intake op het mbo.

Online LOB-gids, lespakket en docentenhandleiding beschikbaar

Deze gids is gratis te downloaden en alleen in digitale vorm maximaal te gebruiken met de filmpjes, verhalen van leerlingen, links en handige websites!
Nieuws Lowan LOWAN website lesmateriaal LOB gids ISK-MBO

Het lespakket bij de LOB gids ‘VAN ISK NAAR MBO’ bestaat uit tien opdrachtkaarten. Elke opdrachtkaart bevat een aantal opdrachten
waaraan leerlingen in de klas en deels ook buiten de klas kunnen werken. De opdrachten zijn zo kort en overzichtelijk mogelijk gehouden, zodat er
voldoende tijd overblijft voor de introductie, uitwerking en begeleiding ervan. Ook is gebruikgemaakt van een diversiteit aan werkvormen,
waardoor leerlingen worden uitgedaagd ermee aan de slag te gaan.
rekentool Lowan LOB-gids ISK-MBO lespakket-opdrachtkaarten (pdf)

Zowel de opdrachtkaarten als de docentenhandleiding staan op de site van LOWAN en kunnen gedownload en geprint worden. De linkjes in de opdrachtkaarten kunnen alleen op de computer worden bekeken. Ze staan ook in de gids.
Leerlingen kunnen niet zelf met de opdrachtkaarten aan de slag gaan. Ze hebben hierbij hulp nodig van docenten die de opdrachten inleiden, van een context voorzien en leerlingen aanzetten tot actie en reflectie. De opdrachtkaarten kunnen individueel, in kleine groepjes of met de hele klas worden gemaakt. Hier en daar worden hiervoor wel suggesties gedaan, maar het is aan jou om een keuze te maken. Sommige opdrachten kunnen ook als huiswerk worden meegegeven.
rekentool Lowan LOB-gids ISK-MBO lespakket-opdrachtkaarten-Docentenhandleiding (pdf)

Contactgegevens VO

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin