Landelijk ISK-filmfestival

In het schooljaar 2018-2019 wordt er speciaal voor ISK-jongeren een landelijk film project georganiseerd: het Ithaka Film Festival. Op het festival worden films vertoond die ISK-jongeren zelf maken in film workshops.
Film maken blijkt voor deze doelgroep niet alleen heel erg leuk, de leerlingen doen er ook belangrijke vaardigheden mee op. Naast het leren van mediawijsheid-skills vergroten ze spelenderwijs hun kennis van de Nederlandse taal en boeken ze vooruitgang in essentiële vaardigheden als samenwerken, communiceren, presenteren en plannen.

25 ISK klassen gaan meedoen

Het Ithaka Film Festival team geeft deze workshops op ISK-scholen in heel Nederland. Het project is opgezet door The Video Bakery, Ithaka ISK Utrecht en Stichting De frisse blik. Het Nederlands Film Festival en LOWAN zijn partners. De workshops worden gegeven vanaf november 2018. De jonge filmmakers krijgen een kans om in première te gaan op het Nederlands Film Festival en de films worden ook online zichtbaar op de website van LOWAN.
 Mail voor meer informatie
rekentool Lowan Landelijk filmfestival ISK (pdf)
Het is gelukt om de financiering rond te krijgen voor een landelijk ISK-filmfestival in 2019. 25 klassen, verspreid over heel Nederland, zullen vanaf november 2018 filmworkshops volgen. ISK-jongeren uit Utrecht, Amersfoort, Groningen, Wageningen, Laren, Amstelveen en Leiden zullen hun eigen film gaan maken. Er is nog veel animo van andere scholen die we helaas, binnen het gesubsidieerde traject, geen plek kunnen geven. Het sterkt ons wel in het voortzetten van het project en mogelijk kunnen we het voor het nieuwe schooljaar verder uitbreiden.

Ithaka Filmfestival wint internationale mediawijsheid award

Op 24 oktober 2018 mocht Hemmo in Litouwen een award in ontvangst nemen voor het project. De awards worden elk jaar uitgereikt aan innovatieve en excellente projecten op het gebied van mediawijsheid. De uitreiking is onderdeel van Global Media and Information Literacy Week, een evenement van UNESCO om mediageletterdheid overal in de wereld onder de aandacht te brengen.
rekentool Lowan Persbericht – GAPMIL Award voor Ithaka Film Festival (pdf)

Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin