main-logo
Nieuws
Leren op afstand ISK

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

Leren op afstand ISK

Video-opdrachten voor thuis

Wij, het team van Common Frames, vinden het geweldig om alle nieuwe online initiatieven van docenten te zien en we volgen hoe ook ISK’s met deze situatie omgaan, een klus die misschien nog wel ingewikkelder is dan voor docenten in het regulier onderwijs.

Toch zien wij ook veel mogelijkheden in het gebruik van video in deze tijd van online contact en onderwijs, want bijna iedereen heeft een smartphone. Dus laten we die mogelijkheid gebruiken voor de lessen op afstand! Of om gewoon even iets leuks met elkaar te doen.

Daarom hebben wij een aantal leuke en toepasselijke opdrachten bedacht die jullie met de leerlingen kunnen delen. Ze verschillen in niveau, intensiteit en leerdoelen. We leveren dit aan in Microsoft Word, zodat je zelf eenvoudig aanpassingen kunt doen voor je de opdracht naar de leerlingen stuurt. Elke opdracht wordt begeleid met een korte toelichting voor docenten.
Common Frames – video opdrachten voor thuis

Lessen uit Ithaka Media Lab lessenserie vertaald naar een online omgeving.
We krijgen een stimuleringsbijdrage van het Netwerk Mediawijsheid om een aantal van onze lessen te vertalen naar de huidige context/lessituatie. We gaan dus in rap tempo aan de slag om dit te maken en vervolgens zullen we dit natuurlijk zo breed mogelijk uitzetten. Het gaat dan om lessen over nepnieuws en privacy bijvoorbeeld.
De eerste les over nepnieuws is al beschikbaar. De les is vanuit huis te doen, maar ook klassikaal te gebruiken. Op de pagina van de les vind je direct onder de video een docentenhandleiding voor een korte instructie. Deze eerste les is met name geschikt voor uitstroom (hoger niveau).
In de komende weken zal Common Frames de website verder vullen met in ieder geval nog twee lessen (over het maken van een videoportret/sollicitatie en over reclame). Ook komen er educatieve video’s voor ouders op de site te staan.
Ithaka Media Lab Online

Anderen bekeken ook

Afstandsleren

Tips en voorbeelden

Ithaka Lab

Lessenserie Mediawijsheid

Deel deze pagina