main-logo
Nieuws
Oproep aan mentor

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

Oproep aan mentor

Een thuisschoolmaatje voor ISK-leerlingen

Middelbare scholen, waaronder ISK’s, doen er alles aan om in quarantainetijd alle leerlingen les op afstand te bieden. Niet voor alle jongeren is het volgen van thuisonderwijs even gemakkelijk: hun ouders werken in de zogenaamde ‘vitale’ beroepensector, broertjes en zusjes rennen rond of hun ouders spreken niet zo goed Nederlands.
Thuisschoolmaatje is een initiatief van de VO-raad in samenwerking met Academie Tien. Via een netwerk van vrijwilligers, regio-coördinatoren en mentoren willen we deze leerlingen een extra steuntje in de rug geven. De vrijwilligers stromen binnen. Dus het is nu aan jou, als onderwijsprofessional, om dat enthousiasme te verzilveren voor jouw regio of school! Lees verder hoe jij kunt bijdragen.

De vrijwilligers stromen binnen
Sinds zaterdagochtend 4 april de website gelanceerd is, hebben ruim 1.500 vrijwilligers zich gemeld bij Thuisschoolmaatje. Allemaal enthousiaste mensen die drie keer per week contact willen hebben met een leerling die dat juist in deze periode mist. Maar om al die vrijwilligers effectief in te zetten de komende maanden hebben we jou, de onderwijsprofessional, hard nodig. Jij weet immers aan welke leerlingen deze vrijwilligers gekoppeld kunnen worden.

Oproep aan mentoren ISK
Ben jij mentor van leerlingen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken in deze tijd? Lees het artikel voor meer informatie en schrijf je in als mentor Thuisschoolmaatje. Doe dit in overleg met jouw directeur of coördinator.
Artikel VO-raad

Als mentor Thuisschoolmaatje op een ISK is het aan jou om leerlingen te selecteren die extra ondersteuning kunnen gebruiken in de vorm van een thuiswerkmaatje. Dat doe je eventueel in overleg met de zorgcoördinator en natuurlijk met de leerling en ouders/begeleiders zelf. Als iedereen enthousiast is, geef je een signaal aan jouw regio-coördinator binnen Thuisschoolmaatje (bekijk ook de vacatures voor regio-coördinator) en krijgt de leerling een vrijwilliger toegewezen. Als mentor zorg jij voor een warme overdracht.

Schroom niet om dit nieuwsbericht door te sturen aan collega’s of jouw professional netwerk. We moeten dit echt met z’n allen doen.

Dit project is per 1 september 2020 gestopt.
Lees het artikel van de VO-raad voor meer informatie en vervolg.

Anderen bekeken ook

Themapagina

Leren op afstand ISK

Afstandsleren

Tips en voorbeelden

Deel deze pagina