main-logo
Nieuws
Eritrese leerlingen

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

Omgaan met jonge Eritrese vluchtelingen

Een aanrader voor op school of in het (regionale) netwerk! Op de studiedag van LOWAN-vo 2017 werd zijn presentatie door deelnemers met een buitengewoon hoge 8,8 beoordeeld. “Hij heeft me daadwerkelijk tools gegeven om beter met de doelgroep Eritrese jongeren om te gaan. Het was echt een mindset die ik meteen in praktijk kan brengen”. 

Workshop studiedag LOWAN-vo 2017

In de workshop kwamen aan de orde:

  • De vluchtredenen en de reisroutes (kort);
  • De cultuur, religie, onderwijs(systeem/niveau) en opvoeding;
  • De communicatie met en begeleiding van Eritrese jonge vluchtelingen;
  • De percepties van Eritrese jonge vluchtelingen op diverse thema´s zoals hulp, regels en procedures, geestelijke gezondheidszorghulp en hoe je ermee kunt omgaan;
  • Hoe Eritrese jonge vluchtelingen hun toekomst zien en hoe zij daarbij geholpen kunnen worden.
Workshop op studiedag

Binyam Andebrhan komt uit Eritrea. Hij is als 12-jarige naar Nederland gekomen en heeft tot zijn 18e in diverse tehuizen gewoond. Hij heeft rechten gestudeerd in Leiden. Na zijn studie is hij bij VluchtelingenWerk Nederland en het Welzijnswerk (o.a. jongerenwerk en participatie) gaan werken. Sinds 2016 werkt hij als zelfstandig trainer en adviseert hij diverse instanties over begeleiding van vluchtelingen.

Website Binyam Andebrhan

 

Bijdragen op studiedag LOWAN-vo 2018

Binyam Andebrhan hield op de studiedag van LOWAN-vo op 9 april 2018 een plenaire sessie en een workshop over Eritrese leerlingen in de ISK. Beiden presentaties zijn opgenomen en te bekijken.

Anderen bekeken ook

Zorg

Ondersteuning nieuwkomers

Deel deze pagina