main-logo
Nieuws
Community LOWAN-vo

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

LOWAN-vo community nu een jaar actief

Deze community is dé plek om informatie uit te wisselen over het onderwijs aan nieuwkomers in de ISK en in het vervolgonderwijs. Je kunt hier alles vinden van nieuwe ontwikkelingen en bijeenkomsten tot inspirerende video’s, blogs en veelgestelde vragen. Lees, bekijk, bespreek, doe inspiratie op en deel jouw kennis met anderen!

Naar de community van LOWAN-vo


De groepen in de community

Extra leesondersteuning bij leesonderwijs

Een groep voor het delen van ideeën, kennis en ervaring rondom leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften bij lezen in de tweede taal.

Lees meer

NPO budget nieuwkomers

Een groep om kennis en plannen te delen voor het extra NPO-budget nieuwkomers 2021-2025. Het budget is in juni betaald, de bestedingstermijn is verlengd tot 2025. Tijd om plannen te maken en uit te voeren! Voor iedereen die werkzaam is in de ISK, het VO, MBO.

Naar de community-groep

LOWAN NT2 Startpakket

Een groep om ideeën en materialen rondom het NT2 startpakket te delen. Bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het nieuwkomersonderwijs (VO).
Een grote actieve groep die tips, video’s en materialen deelt.

Naar de community-groep NT2 Startpakket

 

NT2 en praktijkonderwijs

Een groep voor medewerkers van het praktijkonderwijs (en ISK route 1) om kennis en ervaringen te delen rondom de doorstroom van de ISK naar het praktijkonderwijs en nieuwkomers in het PrO. Een actieve groep waar webinars georganiseerd worden en handreikingen, tips en lesmaterialen gedeeld worden.

Naar NT2 en PrO

Loopbaanontwikkeling (LOB) en ISK (nieuw)

Met deze nieuwe groep brengen we inspiratie en kennisdeling op gang zodat ook de ISK op een laagdrempelige manier aan de gang kan met LOB. LOB gaat over persoonlijke ontwikkeling en helpt jongeren zichzelf te leren kennen, te weten waar ze het best op hun plek zijn en bevordert een succesvolle doorstroom.

Lees meer

Maatjesprojecten

Een groep over de verschillende vormen van maatjesprojecten die je in de ISK en voor nieuwkomers die inmiddels zijn doorgestroomd, kunt gebruiken.
Projecten die je ook onder lestijd kunt inzetten en nu met het extra budget NPO nieuwkomers kunt uitproberen of het bij jullie werkt en past.

Naar de community-groep Maatjesprojecten

Ouderparticipatie (start week 40)

In de komende maanden nemen we je in 7 stappen mee door relevante facetten van ouderparticipatie. In elke stap geven we je een kapstok om één van de facetten van ouderparticipatie aan op te hangen. Je kunt hier als docent en samen met je team mee aan de slag. Start week 40.

Lees meer over de start van deze groep

In de community geven we ook ruimte aan regionale netwerken van ISK’s.
Overweeg je of je daar gebruik van wilt maken?
Neem contact op met Guusje Nagels, de communitymanager LOWAN-vo.

Deel deze pagina