main-logo
Nieuws
Les tijdschrift

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

Tijdschrift Les voor NT2 in het onderwijs

Zowel de papieren versie als de artikelen online inspireren je in de dagelijkse praktijk van NT2 en taal in het onderwijs. Nieuwe uitgaves en methodes worden onder de aandacht gebracht. Maar ook onderzoek en theorie krijgen een plekje.
Het laatste nummer van Les gaat over Lezen, lezen en nog eens lezen. Vanwege het grote belang van lezen voor de taalverwerving en schoolprestaties een heel nummer aan dit thema.
We pakken er een artikel uit Meer vrij lezen, minder oefeningen, Krashen en Mason over lezen en T2-verwerving en het onlangs verschenen NT2-Cahier Meer doen met lezen met veel werkvormen.

Artikelen uit Les

Op de studiedag van LOWAN-vo in 2020 deelden Andrea Bell en Maril Borrenbergs in een presentatie hun ervaringen. De scholen (Eindhoven en Roermond) waar zij werken delen hun ISK NT2-expertise met het vervolgonderwijs, de scholen waar de ISK-leerlingen naar uitstromen.
Les online met een mooi artikel van Maril Borrenbergs, NT2 ondersteuning in de klas, expertise delen met het regulier voortgezet onderwijs.
In het tijdschrift verscheen eerder al een bijdrage van Andrea Bell, een plek in het MBO.

Deel deze pagina