main-logo
Nieuws
Presentatie op school

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

Presentatie op school

In Nederland ben ik opnieuw geboren

Frances Geene, teamleider ISK Maastricht vertelt: “Een artikel in een landelijk nieuwsblad, bracht ons op het spoor van Amba. Vandaag nam hij leerlingen en docenten mee in zijn levensverhaal. Inspirerend, hoopgevend, realistisch, verbindend. Onze leerlingen wilden geen woord missen“.

Na vijf jaar in Nederland te hebben gewoond, vertelt Amba over zijn ervaringen met Nederland, de mensen, het wonen, zijn familie, zijn nieuwe vrienden en zijn opleiding. Hij vertelt over zijn toekomstplannen en ambities. Hij hoopt hiermee andere “Nieuwe Nederlanders” een perspectief te kunnen bieden.

Amba verzorgt presentaties aan nieuwkomers op scholen. We hebben gemerkt dat dit zeer motiverend werkt voor nieuwkomers om te communiceren waar ze mee te maken krijgen in Nederland en hoe zij gemotiveerd kunnen raken om in Nederland hun weg te vinden.

Boeken geschreven

Mijn naam is Amba, in 2015 ben ik naar Nederland gekomen, vanuit Eritrea. Op dit moment woon ik in Friesland.
Mijn verhaal, waarom ik naar Nederland ben gekomen, kun je lezen in mijn eerste boek Niemand weet hoe het voelt als je vluchteling bent.

In mijn tweede boek In Nederland ben ik opnieuw geboren vertel ik nu over de mooie en positieve ervaringen in Nederland, de mensen die ik ontmoet heb en wat ik allemaal geleerd heb over Nederland. Je leest ook welke ervaringen belangrijk zijn geweest, wat mijn doelen zijn en hoe ik mijn toekomst zie.

Meer informatie

Anderen bekeken ook

LOB video's

Na de ISK

Project MDT

Diversity Skills

Deel deze pagina