main-logo
Nieuws
DigLin+

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

In gesprek met alfabetiseringsdocent over Diglin+

Gedachten en ervaringen van ISK alfadocent Linda Duin. Linda is NT2-docente, mentor van de ANT2-plusklas bij Schakel aan Zee (Stichting Scholen aan Zee, Den Helder). Zij is in gesprek met de auteurs van DigLin+, Jan Deutekom en Ineke van de Craats, na een bezoek aan haar alfaklas.
Een boeiend verhaal over de keuze voor deze methode, papier als aanvulling op digitaal, motivatie en duur traject, van de eerste les naar meer autonomie en de docent in begeleidende rol.

Interview

DigLin+ flink uitgebreid

DigLin+ is intussen uitgegroeid tot een forse jongedame. Ze wordt begeleid door twee gidsen die de weg wijzen door het digitale programma:

  • Samen werken in de klas, ABC en Lezen 1, dat de basis legt voor technisch lezen;
  • Samen werken in de klas, Lezen 2, 3 en 4, waarin het automatiseren van de leeshandeling centraal staat
  • Het DigLin+ Schrijfblok is de jongste telg: daarin leert de leerling zorgvuldig de pen te hanteren, ondersteund door animaties op de computer.
Inkijkje oefentypes

Leerlijn alfabetisering ISK

Onlangs is de leerlijn alfabetisering ISK ontwikkeld door het ITTA in samenwerking met een expertteam van Alfa ISK-docenten en Schoolinfo, in opdracht van de VO-raad.
Het geeft een overzicht van de taalvaardigheden die analfabete en andersalfabete leerlingen in de ISK moeten verwerven. Voor alle taalvaardigheden zijn streefdoelen beschreven. Voor de invulling van het onderwijsprogramma zijn er tips voor passende lesmaterialen te vinden.

Download

DigLin+ vragen en antwoorden

Anderen bekeken ook

Leerlijnen

Alfabetisering

Lesmateriaal

DigLin+

Deel deze pagina