main-logo
Nieuws
Achterstanden

Nieuws

Alle nieuwsitems voor voortgezet onderwijs

Extra kwartaalbekostiging nieuwkomers VO

Achterstanden

Voor nieuwkomers in het VO wordt er eenmalig een extra kwartaal nieuwkomersbekostiging uitgekeerd, i.v.m. de mogelijke achterstanden die zijn opgelopen door de coronamaatregelen. Deze extra nieuwkomersbekostiging wordt uiterlijk in september 2020 uitgekeerd. De uitkering vindt automatisch plaats, je hoeft hiervoor dus geen aanvraag in te dienen.
Hoeveel je school ontvangt wordt bepaald op basis van het aantal nieuwkomers (cat. 1 of 2) dat op de peildatum 1 april 2020 volgens BRON op je school stond ingeschreven. Per nieuwkomer ontvangt de school € 1.052,27.

Je hebt als school de mogelijkheid om dit extra kwartaal over te dragen aan de school waar de nieuwkomer gedurende de komende periode les zal krijgen, mocht deze zijn verhuisd of van school zijn veranderd.

De verantwoording van het extra kwartaal bekostiging gaat op dezelfde manier als de verantwoording voor de nieuwkomersbekostiging. Dit betekent dat je over het extra kwartaal nieuwkomersbekostiging verantwoording aflegt in een alinea in de jaarverslaggeving. Scholen mogen deze middelen inzetten in 2021, dit moet dan in de jaarrekening van de school te zien zijn (middelen in de reserve opnemen), om vervolgens in 2021 vanuit deze reserve uit te geven.
De aangepaste nieuwkomersregeling is nu gepubliceerd.

Wijziging nieuwkomersregeling ivm Covid
Bekendmaking staatscourant 29-6-2020

Vragen of meer informatie
Helpdesk van DUO (070-757 51 22 van 9.00 tot 13.00 uur, op werkdagen) of contact zoeken via asielonderwijs@minocw.nl.

Anderen bekeken ook

Extra middelen voor nieuwkomers

Subsidie

Afstandsleren

Tips en lesvoorbeelden

Deel deze pagina