main-logo
Voortgezet onderwijs

ICT-Lesmateriaal Summa Plus Eindhoven

Lesmateriaal

ICT Digitale Vaardigheden en Projecten

Een pagina met lesmateriaal dat direct is in te zetten in jouw klas nieuwkomers. Summa Plus, onderdeel van het Summa College uit Eindhoven, heeft dit lesmateriaal over digitale vaardigheden ontworpen.
Deze pagina bevat materiaal op het gebied van Office programma’s, Windows, Fotografie, Video Bewerken en nog veel meer. Extra zijn een aantal projecten en modules, deze vind je als je wat verder naar beneden scrolt.
De links leiden je altijd online naar het betreffende lesmateriaal. Zo ben je verzekerd van updates, aanvullingen en wijzigingen.

ICT Digitale Vaardigheden

Summa Plus heeft dit lesmateriaal over digitale vaardigheden ontworpen. Deze pagina bevat materiaal op het gebied van Office programma’s, Windows, Fotografie, Video Bewerken en nog veel meer. Alle materialen zijn vrij te gebruiken onder de voorwaarden van ‘Naamsvermelding en gelijk delen 3.0
Bekijk jouw gewenste onderwerp en zet het lesmateriaal direct in. Het is lesmateriaal dat ingezet kan worden als ‘plus’ materiaal tot aan onderdelen die klassikaal worden behandeld.
Ieder onderwerp begint met een button die leidt naar het totale lesmateriaal. Daaronder staan alle lessen apart benoemd met betreffende links.

ICT-projecten en modules

Voordat je een module of project kiest, moet je weten hoe de lesmodules zijn opgebouwd:

  1. Instructie, ‘wat ga je leren en wat is de opdracht?’
  2. Keuze voor student, bekijk in een video of lees in de instructie
  3. Uitwerking van de opdracht
  4. Controle van de lesstof door een aantal vragen te stellen over het onderwerp
  5. Een eindspelletje om de woordenschat te verbeteren over dit onderwerp

De modules zijn géén leerling-volg-modules. Dus je kunt niet de behaalde resultaten terugvinden of opslaan. Het is een vorm van zelfstudie. Op Summa Plus laten wij de leerlingen de opdrachten opslaan en inleveren via OneDrive en MS Teams.
Het kan zijn dat de modules gedurende het jaar aangepast worden. Dit zijn dynamische modules en worden continu aangepast a.h.v. gebruikerservaringen.

Heb jezelf een vraag over de module, een tip voor een nieuw onderwerp of mis je iets?
Ook staan wij open om nieuwe Modules of Projecten te ontwerpen. Dus als je een mooi onderwerp hebt, ontwerpen wij het graag en delen wij het snel met je.

Rik Santegoets

Emoji Music

Door middel van Emoji icons ga je aan de slag met een liedje.

Emoji Music

Foto opdracht Optisch bedrog

Foto project ICT met als thema ‘Optisch bedrog’

Foto opdracht Optisch bedrog

Foto opdracht Zwart-wit-1 kleur

Pixlr.com is een website waar je gratis en zeer gemakkelijk foto’s kunt bewerken. Je hebt veel verschillende programma’s om foto’s te bewerken. Photoshop is een zeer uitgebreide versie. Pixlr is makkelijker te gebruiken voor deze opdracht.

Foto opdracht Pixlr

Stop Motion film

Je maakt een stop motion film.

Stop Motion

Microbit

Met zowel programma’s voor beginners als gevorderden.

Microbit

Google quiz

Google quiz die de opzoekfunctie in Google bevordert.

Google quiz
De antwoorden vind je hier. Het is beveiligd met een wachtwoord omdat slimme leerlingen dit document al hadden gevonden. Docenten kunnen het wachtwoord opvragen bij Rik Santegoets.
Antwoorden

Laat horen wat je van het lesmateriaal vindt!

Het ICT-team van Summa Plus krijgt graag feedback, nieuwe ideeën, nieuwe lessen, etc.