main-logo
Agenda
Kenniskring ISK en LOB

Agenda

Meld je aan

Kenniskring ISK en LOB 31 oktober online

Datum: 31 oktober 2023
Tijd: 15.30-16.45 uur
Locatie: Online

Tijdens de online- bijeenkomsten van de kenniskring ISK en LOB komen er verschillende LOB-gerelateerde thema’s aan de orde die relevant en toepasbaar zijn in de ISK.
Op 31 oktober o.a.:
• Update leergemeenschap ‘versterken van gefundeerde loopbaankeuzes’
• Het ITTA vertelt over de toolbox voor School-oudercontact en LOB op de ISK. De materialen zijn gekoppeld aan de LOWAN-leerlijnen en ook worden suggesties gegeven hoe de school ouders betrekt bij LOB. Er zijn o.a. tools uitgewerkt voor docenten over het voeren van een gesprek op A1 niveau, stappenplannen voor een ouderavond, maar ook gespreksleidraden en visuals over het Nederlandse onderwijssysteem. Het ITTA vertelt hoe de pilots op 2 ISK’s zijn verlopen en wanneer het materiaal voor alle ISK’s beschikbaar is.
• Loopbaancompetentie netwerken: Jongeren zijn zich vaak niet bewust van hun netwerk en hoe ze dat in kunnen zetten bij loopbaanvragen. Ze denken vaak dat ze geen netwerk hebben omdat ze zich niet bewust zijn van wie ze allemaal tot hun netwerk kunnen rekenen. In dit onderdeel gaan we met elkaar in gesprek over de manier waarop jongeren hun netwerk beter leren in zetten. Naderhand heb je concrete opdrachten die je direct in de klas kan inzetten.

Informatie en aanmelden

Bekijk ook de nieuwe LOWAN LOB pagina en communitygroep

LOB

Themapagina LOWAN

Community

Communitygroep LOB

Deel deze pagina