Toon submenu Verberg submenu

Leskist

Wat zit er in de leskist?
In de leskist zitten diverse materialen voor leerkrachten die met nieuwkomers werken. De kern is de materialen voor het aanbieden van de mondelinge taal. Bovenaan deze pagina staan de materialen opgesomd, waar mogelijk met download.

Hoe geef ik feedback op de leskist?
Wij vinden het heel fijn als je een feedback geeft op de inhoud van de leskist. Dit kan via de persoonlijke link die in de leskist zit of je kunt de reactie schrijven onderaan deze pagina.

Ik weet goed materiaal voor de volgende leskist. Hoe maak ik dit kenbaar?
Via de LOWAN lesmaterialen database kun je nieuw materiaal aanmelden. De mensen die de leskist samenstellen bekijken alle materialen in de database en maken een selectie.

Komt er een vervolg op de leskist?
De leskist is gefinancierd door het ministerie van OC&W en Kinderpostzegels. We zijn met beide partijen in gesprek over een uitbreiding van het aantal leskisten. In de leskist zit een eerste uitwerking van de pilot MNN/LOGO3000. Hier ontvangen we graag reacties op zodat er wellicht voor een 2e lichting wederom materialen ontwikkeld kunnen worden. Dit kan via de pilot pagina.

Wie ontvangt de leskist?
De leskist is ontwikkeld voor scholen die 10 of meer nieuwkomers hebben. Scholen met 10 nieuwkomers of meer kunnen zich aanmelden in de LOWAN scholendatabase. We krijgen veel vragen van scholen die tussen de 1-9 nieuwkomers hebben. We zijn in gesprek met OC&W en Kinderpostzegels over evt. mogelijkheden. We stellen zoveel mogelijk materialen digitaal beschikbaar.

Hoe kom ik in de LOWAN scholen database?
Een school kan zich zelf aanmelden als nieuwe school in de database.

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *