Wereld vol Woorden

Wist je dat ‘Wereld vol Woorden’ in nauwe samenwerking met nieuwkomersleerkrachten wordt geschreven? De leerkrachten kennen als geen ander de dagelijkse praktijk van de nieuwkomersgroep en de diversiteit van de doelgroep. De experts vanuit de uitgeverij waarborgen de inhoudelijke en didactische kwaliteit van het lesmateriaal. Een prachtige win=win!

Ank Stekelenburg

Hanna Kuijs

Hanna Kuijs en Ank Stekelenburg zijn twee van deze nieuwkomersleerkrachten. In een gesprek geven beide enthousiast aan hoe leuk ze het vinden om mee te werken aan het maken van dit nieuwe materiaal. Maar ze geven ook aan dat het best een opgave is. Juist omdat ze leerkracht zijn weten ze welke diversiteit je moet bedienen. ‘Je wilt materiaal maken waarmee je alle leerlingen kan uitdagen’, geeft Hanna aan.

De cursorische aanpak is gebaseerd op Mondeling Nederlands Nieuw. Ank geeft aan dat het een puzzel is om goed te kijken wat er wel behouden moet blijven en wat anders zou kunnen. Zo zijn er momenteel 4 cursusniveaus in Mondeling Nederlands Nieuw. Ank geeft aan dat dit soms heel lastig qua organisatie is in de klas, dus dit wordt opgepakt en anders georganiseerd. In Wereld vol Woorden ‘cursorische aanpak’ wordt er gewerkt met deel A en deel B. Tevens wordt er goed gekeken naar welke verhalen wel goed aan slaan en welke minder. Ook wordt de methode versterkt met de woordclusters van LOGO 3000.

Met de thematische aanpak kan je met de hele klas met Wereld vol Woorden aan de slag! Je duikt met de hele klas in een thema. Hanna geeft aan dat de lessen groepsactiviteiten bevatten waar leerlingen op hun eigen niveau aan kunnen deelnemen. Ook zijn er dagelijks differentiatie-activiteiten op taal- en/of denkniveau. Dit helpt je als leerkracht om je leerlingen op niveau te bedienen en tegelijkertijd als groep een thema te beleven.
Nieuws Lowan Meer informatie

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin