Vriendschappen en groepsvorming

Kenmerkend  aan een nieuwkomersklas zijn de vele wisselingen gedurende het schooljaar. Leerlingen die de klas verlaten om diverse redenen en leerlingen die nieuw starten. Als groepsleerkracht heeft de groepsdynamiek je constante aandacht. Je wilt een veilige plek voor iedere leerling creëren, een goed groepsklimaat versterkt de veilige plek.

Er zijn een aantal materialen die je kunnen ondersteunen. Kijk eens bij lesmaterialen en klik in de filter bij vakgebied ‘sociaal-emotioneel’ aan. Sinds F.C.de Wereld (1998) zijn er gelukkig nieuwe materialen ontwikkeld. Met sterren kun je je waardering voor het materiaal kenbaar maken. Vanaf 22 november komt er wellicht materiaal bij, een film die ons nog meer inzicht kan geven in wat de leerlingen nodig hebben.
Nieuws Lowan Databank lesmateriaal

Vanaf 22 november is de film ‘Jij bent mijn vriend’ te zien in de bioscoop.  Deze documentaire gaat over de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt. ‘Jij bent mijn vriend’ volgt Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout.

Trailer 'Jij bent mijn vriend'

Meer informatie?
Nieuws Lowan Officieel persbericht

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin