Uitgelicht: lesmateriaal

Taalbos: taalmethode Willem Worm
Het digitale oefenpakket Willem Worm van Taalbos is live! Het programma is speciaal ontwikkeld voor NT2-leerlingen (6 tot 12 jaar) met al enige basiskennis van het Nederlands. De leerlingen gaan op interactieve wijze aan de slag met spelling, grammatica en woordenschat verdeeld over tien niveaus. De game-elementen in de oefeningen, zoals het verdienen van sterren en badges, houden de leerlingen gemotiveerd en laten de leerlingen op speelse manier oefenen met alle aspecten van de Nederlandse taal. Zo ontwikkelen de leerlingen een stabiele taalbasis die hen goed van pas komt in het reguliere Nederlandstalig onderwijs. Via Taalbos is er nu een gratis proeflicentie van een maand!
Nieuws Lowan Meer informatie over Taalbos

Nieuwe rekenlessen
Het ABC, Stichting Advies- en Begeleidings- Centrum voor het Onderwijs in Amsterdam, heeft, in samenwerking met LOWAN, Rekenkisten voor Nieuwkomers online beschikbaar gesteld. Als aanvulling op deze rekenkisten heeft het ABC, samen met nieuwkomersleerkrachten, 5 lesideeën uitgewerkt behorende bij de rekenkist Getallen. Deze lesideeën zijn gratis te downloaden.

Contact Lowan rekentool Lowan Klik hier – voor rekenlessen!

Als je behoefte hebt aan een rekenconsult of begeleiding bij de implementatie van de rekenkisten bij jou op school, dan kun je contact opnemen met Dianne Roerdink, droerdink@hetabc.nl of Evelien Brouwer, ebrouwer@hetabc.nl. Wij wensen jullie veel plezier met deze lesideeën.

Van Woorden Weten
Een nieuwe uitgave van Fros van der Maden (auteur: o.a. In Gesprek en Lees mee NT2). Ook deze uitgave is geschikt voor kopklassen en de bovenbouw van een taalklas. In ‘Van Woorden Weten’ kunnen leerlingen speels oefenen met woordraadstrategieën, woordvormingsregels leren herkennen en toepassen. Er zit veel woordherhaling in en het is geschikt om individueel in te zetten maar ook om samen mee te werken.
Nieuws Lowan Meer informatie over ‘Van Woorden Weten’

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin