Investeren in het nieuwkomersonderwijs

In deze maand waarin veel wordt uitgegeven is het goed je te realiseren dat er mogelijkheden zijn om gelden aan te vragen voor projecten. Op de website fondsenzoeken.nl staan vele fondsen genoemd. Hieronder een aantal actuele fondsen en subsidies. Mocht de aanvraag een succes zijn dan blijft LOWAN natuurlijk graag op de hoogte.

Schrijversfonds met het thema: “nieuwkomers in het onderwijs”
Het fonds nodigt u uit om deel te nemen aan de vierjaarlijkse prijsvraag die het Hermen J. Jacobsfonds uitschrijft. Hermen J. Jacobs (1887-1976), de naamgever van dit fonds, droeg de overtuiging uit dat alle kinderen recht hadden op onderwijs dat afgestemd was op hun mogelijkheden: passend onderwijs. Dit keer is het thema van de prijsvraag: “nieuwkomers in het onderwijs”.
rekentool Lowan Meer informatie
Nieuws Lowan Website Herman J. Jacobs fonds

Subsidie: Tel Mee Met taal
Deze subsidie zet in op het vergroten van de taalvaardigheid van ouders. Het is bijvoorbeeld mogelijk om subsidie aan te vragen voor activiteiten die de communicatie tussen ouders en school verbeteren. De subsidie is vanaf 1 januari aan te vragen. Meer informatie via de onderstaande links.
rekentool Lowan Flyer ‘Tel Mee Met Taal’
Nieuws Lowan Website ‘Tel Mee Met Taal’
Nieuws Lowan Subsidieregeling ‘Tel Mee Met Taal’

Aanvraag via Leraar Ontwikkel Fonds (LOF)
Het LOF geeft subsidie en begeleiding aan initiatieven van, voor en door leraren die bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs, professionalisering van leraren en het versterken van de beroepsgroep leraren. De aanvraag heeft meer kans als de impact ervan groter is. Dus als het initiatief ook op langere termijn effect heeft en/of meer leraren en (uiteindelijk) meer leerlingen bereikt. In dit schooljaar kon Hanna Kuijs (leerkracht nieuwkomersonderwijs Amstelveen) starten om digitaal thematisch materiaal voor nieuwkomers te maken dankzij het LOF. Zij is hier nu druk mee bezig.
Nieuws Lowan Website Leraar Ontwikkel Fonds
Nieuws Lowan Meer informatie over aanvraag van Hanna Kuijs

Subsidie voor lerarenmobiliteit
In het huidige schooljaar, 2017-18, is het mogelijk om via Nuffic een subsidie voor lerarenmobiliteit aan te vragen. Er moet een samenwerking zijn tussen de huidige en de buitenlandse school. Een prachtige kans hoe we van elkaar kunnen leren, en de leeromgeving sterker kunnen maken voor onze nieuwkomers.
Nieuws Lowan Website Nuffic ‘subsidie voor IPV’

Deel deze paginaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Reacties zijn gesloten.