Signaal dat steeds meer leerlingen buiten de bijzondere bekostiging vallen

Er is in Nederland een toename van remigranten (bron: nos). Wij horen veel scholen ook over deze toename. Veel leerlingen die een Nederlands paspoort hebben, maar die niet/weinig Nederlands spreken. Tevens geven veel scholen in de randstad aan dat er een groeiende groep leerlingen is die hun onderwijs in Nederland start op een internationale school, maar na een tijd overstapt naar het Nederlands onderwijs. Vervolgens horen we vanuit de IND dat de asielprocedure veel langer duurt dan normaal.

De bovenstaande leerlingen: leerling met Nederlands paspoort, leerling die langer dan 1 jaar in Nederland is en in de categorie vreemdeling valt, asielzoekersleerling die langer in de asielketen zitten – vallen vaak buiten de bijzondere bekostiging.

Als LOWAN willen zij graag inzicht in de werkelijke aantallen zodat wij een beter en gefundeerd gesprek kunnen voeren met onze gesprekspartners bij het Rijk. Daarom hebben we een vragenlijst gemaakt rondom het laatste telmoment (1 november 2019). Wij stellen het op prijs wanneer u deze vragenlijst z.s.m. invult en retourneert.

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin