Scholing en studiereis komend schooljaar

Er komen gelukkig steeds meer cursussen en dagen om relevante kennis m.b.t. het nieuwkomersonderwijs op te doen. In onze agenda hebben we vele opties op een rijtje gezet. Hieronder belichten we er een paar:

Een studiereis naar Lesbos
‘Sinds mijn Lesbosreis vertellen kinderen uit mijn klas me meer over hun vluchtervaringen.’ ‘Al werk ik al sinds 2000 met nieuwkomers, ik begrijp de kinderen nog beter nu ik op Lesbos de verhalen uit eerste hand heb gehoord.’ ‘Ik kan gedrag van kinderen waar ik dagelijks mee werk na de reis beter plaatsen.’ Dat is precies waarom ik deze reis organiseer. De kinderen voelen zich veilig genoeg om met hun juf te praten over wat ze meemaakten. Die vertrouwdheid is zo nodig om kinderen een warm welkom in Nederland te geven.
Van 21-25 september organiseert Hélène van Oudheusden wederom een studiereis voor nieuwkomersleerkrachten naar Lesbos.
Meer informatie

LOWAN-PO studiedag april 2018
Elke twee jaar organiseert LOWAN-PO een studiedag voor alle teamleden in het nieuwkomersonderwijs. Dit betekent dat iedereen binnen de school die te maken heeft met onderwijs aan nieuwkomers, welkom is.  In 2017 viel op dat het heel erg druk was en dat de diversiteit heel groot was. Om tegemoet te komen aan alle wensen hebben we besloten om twee studiedagen te organiseren. Een studiedag voor alle teamleden die fulltime in een nieuwkomersklas/school werken (10 april ’18). Een studiedag voor teamleden die enkele nieuwkomers op school hebben (11 april ’18).
Momenteel benaderen we diverse sprekers. Mocht je nog een suggestie hebben of een wens – laat het ons weten!

Studie of cursus
Lange tijd was de enige relevante studie de Post HBO NT-2. Komend schooljaar zijn er veel meer keuzes. Georganiseerd door Fontys, Marnix Onderwijscentrum, HCO, CED-Groep, HetABC en andere organisaties. Kijk snel in de agenda!

Niet vergeten: aanmelden voor kosteloos boekenpakket voor jouw nieuwkomersklas. Meer informatie

Deel deze paginaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Reacties zijn gesloten.