Leerroutes op de studiedagen zeer gewaardeerd

Afgelopen 9 en 10 april waren er twee LOWAN-studiedagen. Graag delen we alvast met jullie de eerste indrukken en presentaties. Binnenkort een volledig overzicht.

Goede locatie, volgend jaar weer!
We waren als primair onderwijs weer terug bij de Reehorst. De afgelopen 3 jaar hebben we andere locaties getest, we waren blij om weer terug te zijn! De locatie werd zeer positief gewaardeerd, zowel eten / zalen als bereikbaarheid. Veel complimenten voor de Reehorst, wij organiseren volgend jaar onze studiedag hier weer.

Limiet bij aantal deelnemers
Het werd gewaardeerd dat we twee dagen organiseren waardoor er minder deelnemers (max. 550) op 1 dag zijn. Het werd als positief ervaren dat er ook een maximaal aantal deelnemers was per sessie. Bij voldoende deelname zullen we ook volgend jaar weer 2 dagen organiseren.

Leerroutes
Dit jaar organiseerden we voor het eerst leerroutes. In de evaluatieformulieren lezen we terug dat het sterke sessies waren die goed in elkaar zaten. Vele deelnemers gaven aan dat ze ‘echt iets geleerd hadden’. We zullen de evaluatieformulier nog goed naast elkaar leggen om te concluderen welke sessies/leerroutes als beste werden gewaardeerd, en dus wat we moeten vasthouden en wat moeten loslaten.

Eyeopener: ‘zie & voel de klanken’
‘Voel de klanken’ (bijv. gebruik spiegel & leg hand op keel), ‘het water is troebel’ (een glas laten zien met troebel water, soms is je hoofd ook troebel), ‘vul de wip-wap met positieve ervaringen’ (veel lln. hebben veel meegemaakt, geef ze positieve ervaringen mee zodat de ‘wip-wap’ weer wat meer in balans komt).

Er was veel aandacht voor ‘kijk naar het kind’. Neem de tijd,verdiep je in de leerling, kijk hoe hij/zij zich voelt. Het klinkt zo logisch, maar hoe snel rennen we soms alweer naar de volgende klus. Deelnemers gaven aan, dat ook al weten ze dit wel, het goed was om het weer te horen en het ook meer te doen.

Presentaties online via de site
Binnenkort zullen alle presentaties die op de studiedag gegeven zijn online staan. Nu een klein aantal.
rekentool LowanSchool, ouders en communicatie
rekentool LowanEen sterke start, een goede intake
rekentool LowanTaalverwerving in gesprekken

Data volgend jaar
Noteer alvast – dinsdag 31 maart en woensdag 1 april 2020 – organiseren we wederom LOWAN studiedagen. Mocht je nu alvast een goed idee hebben voor een spreker, inhoud of de opzet, aarzel niet om deze te mailen. We zullen deze dagen wederom in de Reehorst organiseren.

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin