Kom naar de bijeenkomst

Er zijn binnenkort weer vele leerzame bijeenkomsten. Een overzicht staat in de agenda. Hieronder lichten we er een aantal uit.

Ruimte voor nieuwe talenten
In november en december zijn er bijeenkomsten in Breda, Almere en Driebergen. In deze bijeenkomsten staat het gesprek rondom ‘hoe organiseren we het onderwijs voor nieuwkomers’ met collega’s centraal. Hoe wordt er echt ruimte gemaakt voor hun talenten? Hoe kan er samengewerkt worden? Dit gesprek zal geleid worden door de auteurs van het boekje ‘Ruimte voor nieuwe talenten’. Maximaal 30 deelnemers per bijeenkomst. Deelname is kosteloos. Vol=Vol.
Boekje ‘Ruimte voor nieuwe talenten’
Meer informatie
Aanmelden

LOWAN landelijke studiedag
Elke twee jaar organiseert LOWAN-PO een studiedag voor alle teamleden in het nieuwkomersonderwijs. Dit betekent dat iedereen binnen de school die te maken heeft met onderwijs aan nieuwkomers, welkom is.  In 2016 en 2017 viel op dat het heel erg druk was en dat de diversiteit heel groot was. Om tegemoet te komen aan alle wensen hebben we besloten om twee studiedagen te organiseren. Op 10 april is er een studiedag voor alle ervaren nieuwkomers leerkrachten met de werktitel ‘nieuwkomers onderwijs van goed naar beter’. Voor de leerkrachten die nog niet lang met nieuwkomers werken, of voor wie het een grote uitdaging is om met enkele nieuwkomers een goede organisatie op te zetten is er op 11 april de studiedag met als werktitel ‘Help, een nieuwkomer in de klas. Beide studiedag zullen in de rijtuigenloods in Amersfoort georganiseerd worden.
Momenteel benaderen we diverse sprekers. Mocht je nog een suggestie hebben of een wens – laat het ons snel weten.

Kartrekker gezocht in regio Gelderland/Overijssel
Er zijn vele LOWAN bijeenkomsten in de regio’s. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de LOWAN regiocoördinatoren. Zij doen dit niet alleen en worden ondersteund door teamleden in de regio. In de regio Gelderland/Overijssel zijn we nog op zoek naar kartrekkers die samen met de regiocoördinator de kar trekken. Aanmelden hiervoor kan bij Jolande.

Regiobijeenkomsten
Op 22 november is er zowel in regio Nieuwkomers in Gelderland/Overijssel als in regio Nieuwkomers in Noord een regionale bijeenkomst. Op 23 november is er een regionale studiedag in de regio Noord Holland/Utrecht. De regio LimBra organiseert dit jaar een scholingsprogramma rondom Zien=Snappen. De regio Zuid Holland/Zeeland heeft net een zeer inspirerende middag gehad en heeft in januari de volgende. De data staan in onze agenda.
Naar de agenda

Reacties zijn gesloten.