Eerste boekpakket wordt uitgereikt!

Eerste pakket kinderzwerfboek is uitgereikt!
Woensdag 30 augustus was er een leuke verrassing voor de leerlingen van AZC School De Waaier in Zutphen. Zij mochten als eerste de twee boekenpakketten in ontvangst nemen die door Kinderzwerfboek werden samengesteld met financiële steun van NRC Lezersfonds. Na het uitpakken van de boeken genoten de kinderen van een voorstelling van goochelaar Igor Krulsnor, die ze nog wat trucjes leerde. De 60 nieuwe boeken moesten dus nog even wachten, maar zijn inmiddels ook over de kinderen verdeeld.

In samenwerking met LOWAN werkte Kinderzwerfboek deze zomer aan een heel leuk project. Met financiële steun van NRC Lezersfonds worden voor 150 scholen die zijn aangesloten bij LOWAN 2 pakketten boeken samengesteld. In ieder pakket zitten ongeveer 30 boeken, die aansluiten bij de leeftijd, bij de belevingswereld én bij het leesniveau van kinderen die nog Nederlands aan het leren zijn. Over de samenstelling van het pakket is meegedacht door diverse leerkrachten en een Syrische moeder met een onderwijsachtergrond.

Om een tipje van de sluier op te lichten: In het pakket zitten onder andere diverse meeluisterboeken, waarbij de kinderen via de site van uitgeverij Bontekoe kunnen meelezen terwijl het boek langzaam wordt voorgelezen. Daarnaast drie delen over Jamil en Jamila, twee vluchtelingenkinderen, diverse titels van uitgeverij Delubas uit de serie Spannend, informatieve boeken uit de serie Skoop, verschillende titels van uitgeverij Eenvoudig Communiceren en een aantal makkelijk te lezen boeken van uitgeverij Zwijssen.

 Website Kinderzwerfboek

Reacties zijn gesloten.