Donatie Kinderzwerfboek, PICA en PoppenVilla

Donatie PoppenVilla by Liliane®
AZC scholen en mogelijk ook sommige NK scholen kunnen binnenkort een van de gelukkigen zijn die een gulle donatie kunnen ontvangen. De donatie is een ‘PoppenVilla by Liliane®’. Een prachtig vormgegeven en groot poppenhuis op wielen. Gelukkigen zullen geselecteerd worden door ‘Poppenvilla by Liliane®’ via onze database.

Ella van Essen, directeur AZC De Wissel in Luttelgeest:”De PoppenVilla by Liliane® wordt dagelijks intensief gebruikt op de basisschool van ons asielzoekerscentrum. De PoppenVilla by Liliane® ondersteunt namelijk de twee hoofddoelen van ons werk:
het bieden van veiligheid [spelen is voor kinderen veilig] en het aanleren van de Nederlandse taal [het speels benoemen van de verschillende ruimten en onderdelen in een huis].”

Janneke Wormhout, directeur Bataviaschool in Amsterdam:
“Tot nu toe leerden de kinderen Nederlandse begrippen aan de hand van afbeeldingen. Door het gebruik van de PoppenVilla zal de woordenschat aanzienlijk beter beklijven, omdat kinderen het [thematisch] leren zo natuurlijk veel leuker vinden.”

 Website PoppenVilla by Liliane
 Uitzending NOS

Donatie PICA
Alle nieuwkomersscholen konden een aanvraag doen voor een donatie van maximaal € 2.000,-
PICA haalde deze gelden op met hun boek ‘Nieuwkomers op school’. Er zijn al drie aanvragen (primair onderwijs) goedgekeurd:

  • O.B.S. de Octopus, Capelle aan den IJssel (theaterlessen)
  • Eben Haezerschool, Woudrichem (zelfstandig taalmateriaal)
  • De Cocon, Balk (woordkaarten)

Het is nog mogelijk om een aanvraag te doen, enige haast is dan wel geboden.
 Link naar aanvraagformulier
 Link naar boek: Nieuwkomers op school 

Donatie zwerfboeken
In samenwerking met LOWAN werkt Kinderzwerfboek deze zomer aan een heel leuk project. Met financiële steun van NRC Lezersfonds worden voor 150 scholen die zijn aangesloten bij LOWAN 2 pakketten boeken samengesteld. In ieder pakket zitten ongeveer 30 boeken, die aansluiten bij de leeftijd, bij de belevingswereld én bij het leesniveau van kinderen die nog Nederlands aan het leren zijn. Over de samenstelling van het pakket is meegedacht door diverse leerkrachten en een Syrische moeder met een onderwijsachtergrond.

Om een tipje van de sluier op te lichten: In het pakket zitten onder andere diverse meeluisterboeken, waarbij de kinderen via de site van uitgeverij Bontekoe kunnen meelezen terwijl het boek langzaam wordt voorgelezen. Daarnaast drie delen over Jamil en Jamila, twee vluchtelingenkinderen, diverse titels van uitgeverij Delubas uit de serie Spannend, informatieve boeken uit de serie Skoop, verschillende titels van uitgeverij Eenvoudig Communiceren en een aantal makkelijk te lezen boeken van uitgeverij Zwijssen.

De pakketten worden in september kosteloos toegestuurd aan de scholen die zich met het onderstaande formulier hebben aangemeld. Als zich meer dan 150 scholen aanmelden zullen wij bij de verdeling kijken wie al eerder een boekenpakket van Kinderzwerfboek mochten ontvangen.

 Aanmeldformulier Kinderzwerfboek
 Website Kinderzwerfboek

Deel deze paginaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Reacties zijn gesloten.