Toon submenu Verberg submenu

Inschrijven LOWAN-PO studiedag 2019

Op dinsdag 9 april en woensdag 10 april zijn weer de jaarlijkse studiedagen van LOWAN-PO. Deze studiedagen organiseren we in de Reehorst in Ede. De inschrijving is nu open!

Het aanbod op beide dagen is identiek. We bieden dit jaar leerroutes aan. Vorig jaar gaven deelnemers aan dat ze graag meer de diepte in wilden, in plaats van losse workshops. Dus dit jaar bieden we 16 sessies aan binnen 4 leerroutes + een directiedeel. In iedere leerroute zijn 4 sessies en deze hebben allemaal een andere focus, maar vormen samen een geheel. 
Er zijn 2 opties:

Optie 1: Je volgt een leerroute
Optie 2: Je volgt 4 losse sessies (en kiest een reserve sessie)

 • Van klank tot spraak
  Na het volgen van deze leerroute
   heb je kennis van de theorie van de Nederlandse taal en heb je diverse voorbeelden gehoord van hoe je de Nederlandse taal aan nieuwkomers kan aanbieden. Van klankenleer tot het voeren van gesprekken met nieuwkomers! 
 • Trauma sensitief leren
  Na het volgen van deze leerroute heb je kennis en vaardigheden in het herkennen van tekenen van traumatische stress en wat de gevolgen kunnen zijn en welke ondersteuning en begeleiding jij als leerkracht kan geven. 
 • Van migrant naar inclusief in de klas
  Na het volgen van deze leerroute heb je zicht en kennis over de achtergrond van leerlingen en hoe je met deze klas vol diversiteit aan de slag kan. Maar wat als leerlingen niet kunnen aarden in Nederland? Hoe kan je echt een ‘wij’ gevoel neerzetten in de klas?  
 • Van instroom naar doorstroom
  Na het volgen van deze leerroute heb je meer kennis over de intake, het stellen van beginsituatie, leerlijnen en doorstroom naar een volgende groep/ school. 
 • Directie gedeelte 
  Gedurende de duur van 2 sessies worden diverse onderwerpen besproken m.b.t. beleidfinanciën en personeel specifiek voor directieleden van nieuwkomersscholen/ klassen.  Directieleden kiezen bij optie 1 ‘directie gedeelte’ vervolgens bij optie 2 drie losse sessies.

We starten om 10.00 uur met een plenair gedeelte en aansluitend de eerste workshopronde. Na de lunch volgen er nog 2 workshoprondes.
rekentool Lowan Uitnodiging en programma studiedag LOWAN-PO april 2019 (pdf)

Online inschrijven
Wil je deelnemen aan deze dag, vul dan online het inschrijfformulier in middels onderstaande knop. Doe dit zo spoedig mogelijk, de volgorde van ontvangst is mede bepalend voor plaatsing. We verwachten een grote toestroom dus wees er op tijd bij!
Lees de informatie m.b.t. de leerroutes en de sessies! Maak een keuze voor OPTIE 1 (leerroute) of OPTIE 2 (4 losse workshops + 1 reserve).

Informeer van tevoren ook naar welk mailadres de factuur gestuurd kan worden.
Je ontvangt meteen een bevestigingsmail als de inschrijving gelukt is. Krijg je deze niet, dan is je inschrijving niet in goede orde ontvangen! Kijk wel in spam of ongewenste mail (onze automatisch gegenereerde mail kan daarin terechtkomen).
Het is een individuele inschrijving, maar scholen krijgen een verzamelfactuur.

Nieuws LowanIk schrijf me in voor de studiedag op 9 april
Nieuws LowanIk schrijf me in voor de studiedag op 10 april

Contactgegevens PO

Boudien Bakker en Marieke Postma
b.bakker@lowan.nl
+31 (0)6 - 52 858 732
Deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Reacties zijn gesloten.