main-logo
Professionalisering
Aanmelden

LOWAN webinar series

Van september tot december organiseren we diverse webinars met onderwerpen die relevant zijn voor het nieuwkomersonderwijs.

LOWAN webinar serie

Op 22 september organiseren we onze eerste webinars van deze serie.

Tijdens dit kick-off event:
15:00-16:00 “Trauma- en kindkenmerken” door Trudy Mooren
Een leerling trekt zich terug. Is dit een trauma? Of is dit hoe de leerling is. Door beperkte achtergrondinformatie is het soms lastig om meer informatie te krijgen. Hoe ga je hier mee om? Ga je anders om als het gedrag uit kindkenmerken voortkomt dan als het uit een trauma ontstaat?
16.15-17.15  “Lezen met begrip” door Hanna Kuijs
Nederlandse teksten lezen én begrijpen: een fikse uitdaging voor nieuwkomers. In deze webinar kijken we wat je voor, tijdens en na het lezen kunt doen om leerlingen te helpen een tekst zo goed mogelijk te begrijpen. Waar steek je op in? Hoe bied je goede taalsteun? En welke valkuilen wil je vermijden?

Er zullen meer webinars volgen in de periode tot de kerst. Kosten voor deelname zijn 50 euro in totaal (dus voor de hele serie). De data staan nog niet vast. De onderwerpen wel:

  • Het jonge kind, spelend leren
  • 12+ en dan? Kopklas? Verlengen? ISK?
  • Wereld vol Woorden (zowel cursorisch als thematisch)
  • Daar kan je op rekenen (rondom talig rekenen)
  • Ouders en cultuur

Na aanmelding volgt een automatische bevestiging. In de week van 7 september ontvang je een link voor de webinar van 22 september. De andere data en links naar webinars volgen zo spoedig mogelijk in het nieuwe schooljaar.

Aanmelden LOWAN webinar serie

Anderen bekeken ook:

Schooljaar '20-'21

Welke cursus of studie kies jij komend schooljaar?

scholing

Cursus- en studieaanbod

Deel deze pagina