main-logo
Professionalisering
Aanmelden

LOWAN webinarseries

In september en november organiseren we diverse webinars met onderwerpen die relevant zijn voor het nieuwkomersonderwijs.

LOWAN webinarserie

In september en november organiseren we 8 webinars in 4 middagen. Hieronder de beschrijvingen van de webinars en daaronder het inschrijfformulier.

Na aanmelding volgt een automatische bevestiging. In de week voor de webinar ontvang je de link. Wij zullen de webinar geven via een beveiligde ZOOM omgeving.

Datum

Onderwerp

Inhoud

22 september 2020, 15.00-16.00 uur

Trauma- en kindkenmerken, Trudy Mooren

Een leerling trekt zich terug. Is dit een trauma? Of is dit hoe de leerling is. Door beperkte achtergrondinformatie is het soms lastig om meer informatie te krijgen. Hoe ga je hier mee om? Ga je anders om als het gedrag uit kindkenmerken voortkomt dan als het uit een trauma ontstaat?

22 september 2020, 16.15-17.15 uur

Lezen met begrip, Hanna Kuijs

Nederlandse teksten lezen én begrijpen: een fikse uitdaging voor nieuwkomers. In deze webinar kijken we wat je voor, tijdens en na het lezen kunt doen om leerlingen te helpen een tekst zo goed mogelijk te begrijpen. Waar steek je op in? Hoe bied je goede taalsteun? En welke valkuilen wil je vermijden?

3 november 2020, 15.00-17.15 uur

Wereld vol Woorden, Maaike Dalhuisen en Hanna Kuijs

Na een gezamenlijke start zal er tijdens deze webinar uiteen worden gegaan in twee chatrooms. Binnen deze chatrooms zal er dieper worden gegaan op de cursorische of de thematische aanpak van Wereld vol Woorden.

11 november 2020, 15.00-16.00 uur

Ouderbetrokkenheid, Kaveh Bouteh

Een praktische webinar over ouderbetrokkenheid. Kaveh geeft je inzichten in de cultuur en het perspectief vanuit ouders. Dit geeft jou handvatten tijdens een oudergesprek.

11 november 2020, 16.15-17.15 uur

Bijzondere bekostiging, Marieke Postma

Wanneer komt een leerling in aanmerking voor de bijzondere bekostiging? Welke bewijsstukken moet je als school bewaren?Dit schooljaar wordt er gecontroleerd. Hoe zorg jij dat je het goed op orde hebt?

24 november 2020, 15.00-16.00 uur

NT2 en het jonge kind, Saskia Versloot

Hoe kun je taalaanbod en interactie het beste aansluiten op het handelen bij het jonge nieuwkomerskind? Taal leren gaat samen met sociaal emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling. Hoe kun je gebruik maken van elementen uit de moedertaal?

24 november 2020, 16.15-17.15 uur

Talig rekenen, Dianne Roerdink

Rekenonderwijs aan nieuwkomers is een uitdaging. Je hebt vaak te maken met uiteenlopende niveau’s en nog weinig beheersing van de Nederlandse taal. In deze webinar aandacht aan de vakinhoud van rekenen, de rekentaal en de organisatie.

Aanmelden LOWAN webinars

Anderen bekeken ook:

Schooljaar '20-'21

Welke cursus of studie kies jij komend schooljaar?

scholing

Cursus- en studieaanbod

Deel deze pagina