main-logo
Nieuws
Webinars

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Terugkijken: Webinars rondom de organisatie en inhoud van onderwijs aan leerlingen uit Oekraïne

In de maanden mei en juni waren er vier gratis webinars georganiseerd door LOWAN-PO over de organisatie en inhoud van onderwijs aan leerlingen uit Oekraïne. Het is nu mogelijk om deze terug te kijken.

Webinar 1: Organisatie van onderwijs voor de Oekraïense leerlingen
Deze webinar was maandag 30 mei 2022
In deze webinar aandacht voor bijzondere bekostiging, maatwerkbekostiging, registreren Oekraïense leerling, spoor 1, spoor 2 en onderwijspersoneel.

Bekijk presentatie Bekijk webinar


Webinar 2: Inhoud en opzet van onderwijs aan de Oekraïense leerlingen
Deze webinar was woensdag 1 juni 2022
In deze webinar delen we drie voorbeelden uit de praktijk. Een voorbeeld van een Tijdelijke onderwijsvoorziening, een voorbeeld van een klas met alleen Oekraïense leerlingen en een voorbeeld van een heterogene klas m.b.t. culturele achtergrond. De sprekers laten weten wat goed werkt en delen wat er niet zo goed werkte.

Bekijk presentatie Bekijk webinar

Webinar 3: Ik heb een nieuwkomer of Oekraïense leerling in de klas
Woensdag 15 juni 2022 van 15.30 tot 16.30 uur
In deze praktische webinar vertellen medewerkers van LOWAN-PO waar je aan moet denken wanneer je een nieuwkomer/leerling uit Oekraïne bij jou in de klas krijgt. Wat zijn de eerste stappen, wat is het belang van een intake en wat bied je deze leerlingen aan?

Bekijk presentatie Bekijk webinar

Webinar 4: Ik heb een nieuwkomerskleuter of Oekraïense kleuter in de klas
Dinsdag 21 juni 2022 van 14.30 tot 15.30 uur
Met een uitdagende en gevarieerde speelleeromgeving verrijk je het spel. Maar hoe zet je deze omgeving neer voor een leerling die nieuw is in Nederland, die uit een land komt waar oorlog is, die nog nooit op een stoel heeft gezeten? Hoe ga je om met grote verschillen? En dan wil je ook nog hun taalvaardigheden versterken. In deze webinar, gegeven door Marlies Greve van de IJsselgroep, veel praktische tips voor in de kleutergroep.

Bekijk presentatie Bekijk webinar

Webinar 5: Nieuwe leerlijnen – uitgaan van leerdoelen
Woensdag 29 juni 2022 van 14.30-15.30 uur
In het nieuwkomersonderwijs maken leerlingen een grote ontwikkeling door met oog op de overstap naar het regulier onderwijs. Welke stappen moeten leerlingen inhoudelijk gedurende een jaar zetten? Welke doelen moeten in het onderwijsaanbod behandeld worden? Met de nieuwe leerlijnen presenteren we een denkwijze waaruit we redeneren vanuit leerdoelen en aanbod in het onderwijs.

Bekijk presentatie Bekijk webinar

Themapagina Oekraine

Eerste weken

Deel deze pagina