main-logo
Nieuws
Professionalisering

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Vernieuwd aanbod TeamUp

Het afgelopen jaar zijn veel scholen die zich aanmeldden voor TeamUp op de wachtlijst geplaatst. Aan deze wachtlijst komt nu een einde. Geïnteresseerde scholen en schoolbesturen kunnen zich vanaf nu aanmelden om te starten met TeamUp.

Vanwege het snel stijgende aantal nieuwkomersleerlingen in het onderwijs nam de vraag naar TeamUp in 2022 hard toe. Er was destijds onvoldoende capaciteit en financiering beschikbaar om op korte termijn tegemoet te komen aan deze vraag. De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan een vernieuwd aanbod.

Twee trajecten

Vanaf schooljaar ’23-’24 kunnen scholen kiezen voor één van de twee trajecten:

  1. BASIS TRAJECT: Onderwijsprofessionals worden opgeleid tot facilitator om zelf TeamUp te geven op hun school. Na de StartUp training kunnen scholen direct aan de slag met de activiteiten. In dit traject ontvangen de facilitators training en coaching van Trainers van TeamUp.
  2. EXPERT TRAJECT:  Met dit traject halen scholen de expertise van TeamUp in huis, een duurzame optie met grote impact. Onderwijsprofessionals leren TeamUp zelf te geven op hun school en worden vervolgens opgeleid tot TeamUp Trainer*. Als TeamUp trainer kunnen zij hun eigen collega’s trainen en coachen. Daarnaast kan de trainer ook binnen andere scholen van het bestuur worden ingezet.

Informatiebijeenkomst

Maak kennis met TeamUp op donderdag 11 mei 2023 in een online informatiebijeenkomst.

Aanmelden

TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child in samenwerking met de CED-Groep.

Jules van Iperen

Anderen bekeken ook

Welbevinden

Sociaal emotionele ontwikkeling

Lesmateriaal

TeamUp

Deel deze pagina