main-logo
Nieuws
Databank

Nieuws

Alle nieuws uit het primair onderwijs

Welke vakliteratuur lees jij?

IMG 1524 940x370 1

De vliegtuigklas, Talenbewust lesgeven, De traumasensitieve school, Lesgeven aan getraumatiseerde leerlingen, Rijke taal, Meertaligheid en onderwijs, Samen leren op een superdiverse school – een greep uit een aantal titels van boeken die we regelmatig spotten op nieuwkomerslocaties. Gelukkig groeit het aantal goede boeken en artikelen die kunnen ondersteunen in het goed onderwijs geven aan de doelgroep nieuwkomers.

Database vakliteratuur
LOWAN heeft sinds kort een database vol met vakliteratuur. Voorheen was deze database gevuld met onderzoek, echter het onderscheid tussen een artikel, onderzoek en boek was steeds moeilijker te maken. Daarnaast zien we dat er steeds meer relevante boeken en artikelen verschijnen. Daarom vinden we een database voor vakliteratuur een logische vervolgstap.

Link tussen vakgebied en vakliteratuur
De opzet van de database vakliteratuur zorgde ook voor kansen op andere pagina’s van de website. Op iedere pagina van een vakgebied vind je nu een vaste link naar vakliteratuur. Naast de link lichten we ook vakliteratuur uit met de bedoeling dat lezers worden geprikkeld om een artikel/boek te gaan lezen.
Ga naar vakgebieden

Ken je een goed boek of artikel? Deel dit met ons
Er is nog plek in de database vakliteratuur. Ken je een goed boek dat er nog niet in staat? Of een mooi artikel of onderzoek? Deel het met ons via de onderstaande knop.

Aanmelden vakliteratuur Naar database vakliteratuur

Deel deze pagina