main-logo
Nieuws
LOWAN studiedagen

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Terugblik studiedag LOWAN-PO

Afgelopen week waren de LOWAN studiedagen, bijna twee keer 1000 deelnemers, wat hebben we genoten van zoveel mensen die betrokken zijn bij het onderwijs aan onze nieuwkomers! Twee studiedagen met een keuze uit 48 workshops voor zowel de leerkracht die net gestart is in het werken met nieuwkomers als de leerkracht met meer ervaring. Tussen de workshops door was er tijd om met elkaar het gesprek aan te gaan. Via de app kon je contact met elkaar leggen, foto’s delen en je eigen programma zien. Tussen de middag was er een muzikale verrassing van Jeanette Welp. Met boomwhackers ging de zaal op in een muzikaal intermezzo. Een heerlijke ontspanning tussendoor, maar ook interessant om mee te nemen naar school. Klik gerust op illustratie voor een getekende samenvatting!

Terugblik sessies en delen presentaties
De presentaties van de sessies delen we graag met jullie. Er zijn ook een aantal sessies opgenomen ook deze zijn terug te vinden via de onderstaande link.

Bekijk presentaties

Evaluatie: Voor- en nadelen van de locatie
Deelnemers gaven aan dat de Reehorst een mooie centrale locatie is, goed te bereiken met zowel de auto als openbaar vervoer. De locatie heeft veel zalen en gangen, dit werd soms als een doolhof ervaren. We kregen complimenten dat Team LOWAN klaar stond om iedereen naar de juiste zaal te verwijzen. Voor volgend jaar kijken we of dit beter kan, of zelfs eventueel een andere locatie. Dit zullen we de komende maanden bespreken met elkaar, wat wel zeker is, is de datum: dinsdag 26 en woensdag 27 maart 2024 zijn de volgende studiedagen!

Evaluatie: Complimenten op inhoud van sessies
Afgelopen jaar kregen we als feedback dat er niet voldoende workshops waren voor mensen die al jaren ervaring hebben in het nieuwkomersonderwijs. Dit jaar hebben we dit ondervangen door sessies te geven voor beginnende teamleden en teamleden met meer ervaring. De eerste reacties hierop waren zeer positief en dat vinden wij fijn om te horen.

“Ik vind het erg fijn dat er gekeken is naar variatie in workshop voor leerkrachten die korter en langer in het nieuwkomersonderwijs zitten.”

Evaluatie: Goede organisatie
Beide dagen kregen mooie cijfers m.b.t. organisatie, dank jullie wel! Het is een grote uitdaging om voor 2000 deelnemers een goede studiedag neer te zetten. In de evaluatie lezen we ook dat de een graag kortere sessies wil en de ander langer, de een vond de catering super en de ander vond de koffie veel te slap. Natuurlijk nemen wij alle evaluaties serieus en gaan wij ons de komende tijd buigen waar we rekening mee moeten houden voor het komende jaar.

Via onze sociale media kanalen kregen we vele positieve reacties. Een kleine greep hieruit:
“Fantastische organisatie! Boeiende workshops! Alleen maar lof vanuit Vlaanderen. Ik kom graag volgend jaar terug!”
“Echt een enorme buiging voor de organisatie van dit evenement. Heel goed verzorgd.”
“Super! Die verbondenheid. Kippenvel. Heel nuttig en zinvol, bedankt!”
“Het was geweldig georganiseerd!!! Complimenten hoor!”

Deelnemers in de prijzen
Onder de deelnemers die de evaluatie tijdig invulden hebben we prijzen verloot. De winnaars hebben een mail hierover ontvangen.

Een webinar van Marcel van Herpen is gewonnen door:
28 maart: Karin Winter, OBS de Keerkring
29 maart: Lieke van Dijk, Fontein

Workshop burgerschap van Maja Zuiderveld is gewonnen door:
28 maart: Ingrid Schmitz, Taalschool de Brink
29 maart: Jamie Heidens, Petrus Canisius

Meertalig boekenpakket geselecteerd door Frederieke Groothoff
28 maart: Renate Verheijen, St Jozef
29 maart: Anouk Blind, Huge de Groot

Deel deze pagina