main-logo
Nieuws
LOWAN-PO

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Nieuwe teamleden bij LOWAN-PO

Door de toename van het aantal nieuwkomers, en daardoor de vele telefoontjes en mailtjes die binnenkomen, plaatsten we voor de zomer vacatures. Hierop kwamen vele reacties van kandidaten die ruime expertise hebben met de doelgroep. Na mooie gesprekken hebben we keuzes kunnen maken. Met ingang van dit schooljaar zijn er nieuwe adviseurs gestart bij LOWAN-PO. Zij stellen zich hieronder voor.

Marlien de Koning
Marlien de Koning is in 2009 begonnen als leerkracht in het nieuwkomersonderwijs waarna zij in 2018 is gestart als intern begeleider. Vanaf 2019 was zij daarnaast ook NT2-onderwijsadviseur in de gemeente Emmen. Zij werkte voor het Expertisecentum voor Anderstaligen te Emmen waar zij medeontwikkelaar was van de ECA-toetslijnen. Vervolgens nam zij deel aan de werkgroepen LOWAN-leerlijnen nieuwkomers en LOWAN-ontwikkellijnen nieuwkomerkleuters en draagt zij vanuit het LOWAN nu zorg voor de doorontwikkeling van de leerlijnen. Met wat er al aan kennis en ervaring aanwezig is binnen een schoolteam/bestuur kijkt zij graag naar wat er nog nodig is om tot nog beter nieuwkomersonderwijs te komen. Diverse vraagstukken over het nieuwkomersonderwijs en leerlijnen nieuwkomers zijn daarom bij haar van harte welkom.

Ank Stekelenburg
Ank startte haar onderwijscarrière bij de Taalgroep PO van SLO (Instituut voor Leerplanontwikkeling). Na een aantal jaren maakte ze de overstap naar het basisonderwijs. Eerst in Enschede op een basisschool, later in Lochem. In Lochem was ze leerkracht in verschillende groepen en OAB- en taalcoördinator. Ze heeft daar veel ervaring opgedaan met kleuters, anderstaligheid, taalklassen, het opzetten van ouderprogramma’s en de beleidsmatige kant van het onderwijs. In 2017 stapte ze over naar Samenwerkingsverband IJssel Berkel (Zutphen e.o). Daar was ze coördinator taalschakelklassen en werd Ank ook lid van het expertiseteam, waar ze scholen ondersteunt bij hulpvragen rond nieuwkomers en NT2. Agelopen jaren heeft ze diverse nevenactiviteiten uitgevoerd o.a. geparticipeerd in verschillende werkgroepen van LOWAN, medeontwikkeling van Wereld vol Woorden Thematisch en trainer van Logo3000. Na de Pabo heeft Ank een master Interculturele communicatie aan de Tilburg University gedaan. Over zowel praktische (taal)inhoudelijke als beleidsmatige vragen denkt ze graag mee.

Vanaf 1 oktober: Lieke Verboeket
Lieke heeft na de PABO haar Master culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Daarna heeft zij zowel in het binnenland als in het buitenland als leerkracht gewerkt, met anderstalige leerlingen. In Zweden werkte ze zowel op een Nederlandse als op een internationale school. Hier heeft zij veel geleerd over het belang van het onderhouden en inzetten van de moedertaal.  Na terugkeer in Nederland heeft zij voor basisschool het Mozaïek in Arnhem een dependance voor asielzoekerskinderen bij een POL locatie opgezet en geleid. Deze locatie werd binnen twee jaar na de start met ‘goed’  beoordeeld door de inspectie en mocht het predicaat ‘excellente school’ ontvangen. Lieke vond het belangrijk om te laten zien dat je deze doelgroep kwalitatief goed onderwijs kan bieden, ook binnen een sterk wisselende POL omgeving. Daarnaast heeft zij de Master expert nieuwkomersonderwijs gevolgd. Lieke denkt graag mee met vraagstukken en komt vaak met praktische oplossingen.

Zij zijn via ons mailadres en telefoonnummer goed te bereiken.

Benieuwd naar de andere teamleden en regiocoördinatoren?


Kijk snel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anderen bekeken ook

Over LOWAN

LOWAN netwerken

Deel deze pagina