main-logo
Nieuws
Professionalisering

Nieuws

Alle nieuws uit het primair onderwijs

Welke cursus of studie kies jij?

Er is weer een cursus- en studieaanbod voor in het nieuwe jaar. Kennis uitwisselen en opdoen. Hieronder een kort overzicht. Zie in de agenda voor het gehele aanbod.

Klaar voor een Post-HBO?
Komend schooljaar starten een aantal Post-HBO studies die zeer geschikt zijn voor teamleden die in het nieuwkomersonderwijs werken. In Den Haag en Eindhoven start de Post-HBO NT2. De Post-HBO NT2 wordt wel een basis studie genoemd voor als je werkt in het nieuwkomersonderwijs. In deze studie vergroot je je kennis over hoe leerling een taal eigen maken en krijg je inzicht in je eigen rol.
Bij het Marnix in Utrecht start de Post-HBO ‘Specialist nieuwkomersonderwijs’ een zeer interessante studie die ingaat op de vele facetten die in je in het nieuwkomersonderwijs tegen komt. Benieuwd? Ga naar agenda en selecteer op ‘Post HBO’.
Naar agenda

Kennis vergroten met betrekking tot sociaal emotionele vaardigheden?
Er zijn weer een aantal leuke cursussen en trainingen. De Ijsselgroep organiseert een training specifiek voor onze doelgroep over emotieregulatie. In deze training krijg je praktische tips hoe je leerlingen kan ondersteunen om hun emoties te reguleren. Een andere mooie cursus is een train de trainer cursus van Leony Coppens ‘Zorgen voor getraumatiseerde leerlingen’.
TeamUp biedt een aanpak en training voor het gehele team. Iedereen in het team leert hoe je de TeamUp lessen kan geven.
Kijk snel op de agenda voor links – selecteer op ‘sociaal emotioneel’
Naar agenda

Interesse voor het jonge kind?
Ook komend schooljaar zijn er weer een aantal interessante cursussen specifiek voor teamleden die werken met peuters en/of kleuters. Een cursus over het vergroten van speelvaardigheden, maar de Ijsselgroep geeft ook een mooie basistraining over alle facetten. Nieuwsgierig? Kijk snel en selecteer ‘jonge kind’.
Naar de agenda

Meer weten over meertaligheid?
Op 15 juni is er een kenniscafe (online) waarin de focus ligt op de meertalige kleuter, zij gaan in op de vraag wat je mag verwachten van een meertalige peuter/kleuter qua ontwikkeling van de Nederlandse taal.
In september start er een cursus van drie bijeenkomsten die specifiek in gaat over hoe je ruimte geeft aan de thuistalen van de leerlingen bij jou in de klas. Er zijn regelmatig cursussen en bijeenkomsten over ‘meertaligheid’. Via onze agenda kan je ‘meertaligheid’ selecteren zodat je alleen deze agenda items ziet.
Ga naar agenda

Al onze landelijke studiedag genoteerd?
Op 29 en 30 maart 2022 organiseren we weer onze landelijke LOWAN-PO studiedagen. De opzet van de dagen is identiek. Dit jaar is het mogelijk om je nu al in te schrijven, hierdoor kunnen scholen tijdig de datum reserveren.
Meer informatie en aanmelden

Anderen bekeken ook

Professionalisering

Cursus- en studieaanbod

Deel deze pagina