main-logo
Nieuws
Professionalisering

Nieuws

Alle nieuws uit het primair onderwijs

Welke cursus of studie kies jij?

Er is weer een fysiek cursus- en studieaanbod voor in het nieuwe jaar. Kennis uitwisselen en opdoen. Hieronder een kort overzicht. Zie in de agenda voor het gehele aanbod.

Ben je klaar voor een studie?

Er is een 2-jarige master waarin je kan afstuderen op de leerroute ‘Expert NT2, nieuwkomersonderwijs en culturele diversiteit’. Je kan ook losse modules van dit traject volgen. Windesheim geeft deze master in Zwolle, Almere, Groningen en Enschede.
Twee-jarige master nieuwkomers

De Post HBO NT2 start dit jaar in Den Haag en in Nijmegen. Binnen 1 schooljaar leer je meer over taalverwerving, taalaanbod en meertaligheid. Tevens vergroot je je kennis met betrekking tot woordenschat, zinsbouw en pragmatiek.
Post HBO NT2 Nijmegen
Post HBO NT2 Den Haag

Er is ook een Post HBO ‘Specialist nieuwkomersonderwijs’. In 8 bijeenkomsten krijg je handvatten om passend onderwijs voor deze doelgroep te organiseren en te verzorgen.
Post HBO: Specialist nieuwkomersonderwijs

Kennis vergroten over woordenschat

Een greep uit het aanbod van cursussen over woordenschat:

Meer weten over meertaligheid?

Kentalis heeft een mooie cursus over meertaligheid ontwikkeld. In deze cursus meer informatie over hoe leerlingen een taal leren en welke factoren daarbij van belang zijn. Deze cursus organiseren ze:

  • 24 september 2020 in Utrecht
  • 28 september 2020 in Leiden
  • 13 oktober 2020 in Breda
Meer informatie

Cursus over Zien=Snappen of de Bovenkamer?

Een cursus over Zien=Snappen of de Bovenkamer kan op lokatie gegeven worden. Maar je kan ook meedoen in Uithoorn of Amstelveen.

Kennismedewerker taal: een aanwinst voor de school!

Wil je schoolbreed meedenken en met het team een visie ontwikkelen met betrekking tot taal? Dan is deze mastermodule van 7 bijeenkomsten wellicht iets voor jou! Deze module is ontwikkeld door de Hogeschool Utrecht en zal gegeven worden in Utrecht, Rotterdam/Den Haag en Amsterdam.

Naar de volledige agenda

Anderen bekeken ook

Professionalisering

Cursus- en studieaanbod

Deel deze pagina