main-logo
Nieuws
Tips

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Schoolwisseling? Zet kind op verzuim

Nieuwkomers verhuizen vaak. We zien door de komst van de noodopvang dat er nog vaker wordt verhuisd. Helaas zien we ook dat leerlingen soms lang thuis zitten.

Nieuwe woonplaats is bekend
Indien de leerling de nieuwe woonplaats weet dan kan je als school de ouders actief ondersteunen.

  • Heeft de leerling onderwijs nodig in een taalklas? Je kan via de LOWAN scholendatabase op zoek gaan naar een school in de betreffende woonplaats. Door alvast te bellen weet je of er plek is. Je kan deze school dan doorgeven aan de ouders.
  • Kan de leerling naar een reguliere school? Je kan samen met de ouders alvast online rondkijken op basis van het adres welke scholen in de buurt zijn. Gezamenlijk kan je bellen en een afspraak maken voor de intake.

Woonplaats is nog onbekend
Geef een visitekaartje of brief mee waar de contactgegevens van de huidige school op staan. De leerling kan deze brief/visitekaartje geven zodra hij/zij aankomt op de nieuwe school.

Zet de leerling op verzuim
Zodra de leerling niet meer naar school gaat, meld je de leerling af via verzuim, via je LAS (bijv. ParnasSys) en zet de leerling op onbekostigd. Hierdoor krijgt de leerplichtambtenaar in de nieuwe regio een signaal dat er een leerling thuis zit. De leerplichtambtenaar kan dan ondersteunen in het vinden van een school.

Anderen bekeken ook

info

Leerplicht

info

Doorstroom

Deel deze pagina