main-logo
Nieuws
Informatie

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Ramadan en corona

Niet samen bidden, niet samen eten, geen groot Suikerfeest. Ook de ramadan wordt dit jaar heel anders door de maatregelen.

Bij sommige scholen komen de verlofaanvragen binnen. Verlof zodat een gezamenlijk iftar genuttigd kan worden. Hoe gaat dat in deze tijd? Wat is je rol als school in de informatie verstrekking?

Wat kan wel en niet?
De iftar, de maaltijd waarmee ’s avonds het vasten wordt gebroken, kan niet doorgaan zoals het altijd ging. Normaal gesproken zitten bij zulke maaltijden vele tientallen mensen bij elkaar. Kinderen kunnen niet bij opa en oma eten.

  • Bid thuis
  • Verbreek het vasten met je gezin
  • Kom niet op straat na de iftar
  • Winkel veilig

Informatie in verschillende talen
Als je twijfelt of de informatie wel bekend is bij alle ouders, kan je informatie verstrekken in de thuistaal van het gezin.

Pharos heeft duidelijk informatie over de corona maatregelen in de talen Nederlands/ Arabisch/ Chinees/ Engels/ Farsi/ Pools/ Papiaments/ Somalisch/ Spaans/ Tigrinya/ Turks.
Begrijpelijke informatie over corona

Leren van elkaar

Leren op afstand met nieuwkomers

TeamUp thuis

TeamUp heeft activiteiten bedacht die leerlingen (of jij samen met leerlingen) thuis kan doen. Ze hebben voorbeeldfilmpjes gemaakt.

TeamUp Thuis

Beeldbellen met tolken

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Hieronder een stappenplan hoe je dit kan doen.

Stappenplan tolk

Digi-doener

Veel visuele opdrachten bij digi-doener. Ondanks ‘digi’ is er meestal geen computer nodig. Door de visuele uitleg ook goed voor nieuwkomers! Na het inschrijven voor de nieuwsbrief ontvang je gratis toegang.

Naar Digi-doener

Deel deze pagina