main-logo
Nieuws
Maatwerkbekostiging PO 2022

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Update 19 december 2022

Geen maatwerkbekostiging in 2023

Helaas kregen wij zojuist het bericht binnen dat de maatwerkbekostiging 2022 niet verlengd wordt voor 2023. Dat betekent dat alleen de nieuwkomersbekostiging met de 4 peildata (1 januari – 1 april – 1 juli – 1 oktober) geldt. Wij  betreuren het dat de maatwerkbekostiging met maandelijkse peildata niet doorgezet wordt. Juist voor de grote instroom vanuit de vele tijdelijke noodlocaties zou deze regeling financieel een oplossing bieden.

Wij willen jullie vragen als je financieel in de knel komt, door het niet doorgaan van de maatwerkbekostiging, dit aan ons door te geven.

Maatwerkbekostiging 2022

Omdat het aantal Oekraïense leerlingen op een school snel kan veranderen, biedt OCW de scholen de mogelijkheid om aanvullend maatwerkbekostiging aan te vragen. Hiervoor worden scholen gevraagd vanaf nu maandelijks (op de eerste dag van de maand) bij te houden aan hoeveel nieuwkomers ze lesgeven. Hiervoor krijgen scholen dan maatwerkbekostiging. De maatwerkbekostiging geldt in ieder geval voor 2022, met een apart aanvraagformulier.

Maatwerkbekostiging

Maatwerkbekostiging voor alle nieuwkomers
De regeling komt dus aanvullend op de bestaande bekostiging. De maatwerkbekostiging geldt niet alleen voor Oekraïense leerlingen, alle nieuwkomers worden meegeteld. Onder nieuwkomers worden alleen de leerlingen verstaan zoals omschreven in de bijzondere bekostiging.

Nu, na 1 december, kan de bekostiging voor het huidige tijdvak worden aangevraagd.
tijdvak: 1 augustus t/m 31 december 2022 (aanvraag indienen na 1 december)
Let op de wijze van aanvraag, deze verloopt niet via de normale DUO-weg.

Naar website OCW
Ga naar de website van OCW voor de volledige informatie over maatwerkbekostiging en download dan aanvraagformulier 2e tijdvak.
Het formulier voor het 2e tijdvak PO moet na 1 december worden ingediend via:  onderwijsvooroekraine@minocw.nl.

Maatwerkbekostiging

 

Anderen bekeken ook

Informatie

Onderwijs aan Oekraïense vluchtelingen

Bekostiging PO

Geld en regelgeving

Deel deze pagina