main-logo
Nieuws
Leren van elkaar

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Lesgeven op afstand

Vanaf afgelopen zondagmiddag is ieder schoolteam in Nederland in opperste paraatheid. Op veel plekken wordt op dit moment gewerkt aan het geven van lessen op afstand om zo het leerproces zoveel mogelijk door te laten gaan.

Maar hoe doe je dat met nieuwkomers?

Delen van ervaringen

“In de nieuwkomersschool in Haarlem zijn we donderdag gestart met lesgeven via Skype.” Marieke Postma is, naast voorzitter van LOWAN-po, ook directeur van deze school. Zij deelt via blogs op deze site hoe ze het ‘online leren’ in Haarlem aanpakken. Voor zowel leerlingen, ouders als teamleden van deze school een hele nieuwe ervaring. Voor sommige gezinnen is er nu voor het eerst een laptop met Skype in het huis.
Lees de blogs

Niet genoeg devices?

Zijn jullie ook bezig met online onderwijs maar zijn er niet genoeg devices voor de leerlingen? Er zijn een aantal organisaties die funding bieden. Zie ‘financiële ondersteuning’ op onze themapagina ‘lesgeven op afstand’ .Als LOWAN-PO zijn wij nog druk bezig om een goede structurele oplossing te vinden voor kinderen in AZC’s.
Zie lesgeven op afstand

Ook delen?

Normaliter is het in het nieuwkomersonderwijs al heel belangrijk dat we delen wat we doen. Er zijn weinig materialen en het is een specifieke doelgroep. Er wordt nu van ons gevraagd om ‘op afstand onderwijs te geven’. Laten we delen wat we doen, en materialen gebruiken van elkaar. Wij verzamelen deze materialen op de pagina ‘leren op afstand’.
Uploaden van lesmaterialen via onze site
Leren op afstand

Knelpunten?

Is er een knelpunt? Laat het ons weten. Wij hebben nauw contact met COA, OCW en andere instanties.

Delen van materiaal

Het team van Amsteltaal, de nieuwkomersschool in Amstelveen, is semantiseer filmpjes gaan maken voor de leerlingen. Zij hebben een eigen YouTube kanaal geopend waarop ze filmpjes rond de lessen van Wereld vol Woorden thematisch delen. Wat een prachtig initiatief.
Geweldig dat ze dit delen! Wie volgt?

Naar het YouTube kanaal van AmstelTaal

Verhalen vanuit de praktijk

Blog
20 - 03 - 2020

De eerste week thuis

De eerste week thuis….. Een week geleden kwam het bericht …. de scholen gaan dicht… Het lag in de lijn der verwachting maar toch kwam het als een “hamertje” binnen. Ja en toen….

Meer lezen
Blog
20 - 03 - 2020

Online overdosis

Aan het einde van de eerste week kunnen we beeldbellen, chatten, appen en mailen. Oh, ja… deze toon die nu gaat is de ringtoon. Ook hier moeten we een modus in vinden.

Meer lezen
Blog
19 - 03 - 2020

De ophaaldag

Twee collega’s komen overstuur op school. Het lukt ze niet. Ze hebben de hele nacht niet geslapen. Lesgeven voor een klas kunnen ze… maar per Skype?

Meer lezen
Leren van elkaar

Een goed voorbeeld delen? Zelf via een blog je ervaringen delen? Mail ons. Wij verzamelen alle materialen op de pagina 'leren op afstand'.

Deel deze pagina