main-logo
Nieuws
Bijzonder

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Nieuwkomersleerkracht Taalcentrum Almere – leerkracht van het jaar!!

Leraar van het jaar 940 370

Afgelopen donderdag 5 oktober, de dag van de leerkracht, werd Cora Posthumus (beter bekend als: juf Cora) benoemd tot ‘leerkracht van het jaar’. Cora is één van leerkrachten van Taalcentrum Almere. De juryleden gaven onder andere aan dat ze enorm veel passie voor het onderwijs heeft. Fatima, een van de leerlingen van Taalcentrum Almere vertelt: “Ze geeft zo goed les, dat ik haar begrijp!” Deze leerkracht willen we als LOWAN natuurlijk ook even spreken!

Al 20 jaar ervaring

Cora geeft al 20 jaar les aan nieuwkomers. Begonnen op Vlieland, toen Harlingen, Sint Annaparochie en nu in Almere. In Vlieland was het wel echt ‘kunst en vliegwerk’, geeft Cora aan. In 1998 was er ‘Knoop het in je oren‘ en ‘van Horen en Zeggen‘ maar verder geen NT2 methodes.

Cora haar passie spat er al vanaf bij de ontmoeting. In haar gele pak, die mooi bij de luxaflex kleurt aldus de conciërge, word ik enthousiast onthaald. Yolanda Halbesma, directeur PO van Taalcentrum Almere, nomineerde haar. ‘’Ik wilde eigenlijk het hele team nomineren, aangezien dat niet kon was Cora een geweldige ambassadeur van ons allemaal’’.

Cora werkt al lang bij het Taalcentrum en barst van de ervaring. Als team hebben we genoten van de voorbereiding rondom de nominatie van Cora, legt Yolanda uit. En Cora zelf vindt deze benoeming een grote eer en mooie kans.

Cora bewaakt de didactische lijn

Terwijl ik door de gangen van het Taalcentrum loop zijn de leerlingen hard aan het werk. Overal zie ik woorden, wereldkaarten en letters. Het Taalcentrum groeit en dit jaar zijn er 28 nieuwe teamleden gestart. Cora bewaakt de didactische lijn, een verantwoordelijke taak binnen deze grote schoolorganisatie.

Terwijl we met een kop koffie zitten te praten, hebben we het in no time over de TAK-toets, mondeling taalonderwijs, aanvankelijk lezen met oudere nieuwkomers en methoden van ‘wel-eer’. We klappen beide onze laptop open, vergelijken leerlingvolgsystemen – observatatielijsten, etc. Kortom: een gesprek met Cora is hartstikke boeiend!

Scholen bezoeken en mensen inspireren

Cora kijkt er naar uit om als ‘leerkracht van het jaar’ veel andere scholen te bezoeken en mensen te inspireren. Ze heeft zelfs al iemand gesproken die na een ontmoeting met haar nadenkt over terugkeer voor de klas.

Cora’s plan is om inspiratie te delen en anderen te laten weten hoe leuk werken in het onderwijs is. Ook wil ze graag aan iedereen vertellen hoe belangrijk het is om alle leerlingen een goede basis te bieden!

Ik ben vereerd dat Cora een van onze nieuwkomerscollega’s is!
Cora, gefeliciteerd namens Team LOWAN en graag trekken we dit jaar met jou op!

Anderen bekeken ook

Over LOWAN

LOWAN netwerken

Deel deze pagina