main-logo
Nieuws
kwaliteitszorg

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Aan de slag met de nieuwkomersleerlijnen? Gebruik SchoolKr8!

Ken jij SchoolKr8 al?

SchoolKr8 is het enige leerlingvolgsysteem in Nederland voor nieuwkomers van 4 t/m 12 jaar. Met SchoolKr8 heb je een digitale tool in handen die je helpt om de ontwikkeling van nieuwkomersleerlingen gemakkelijk en overzichtelijk te monitoren. Denk aan: het eenvoudig inplannen van leerdoelen, het invoeren van toetsscores en het (gezamenlijk) bijhouden van notities en/of handelingsplannen. Gebruik je op school toetsen van Boom? Dankzij de koppeling van SchoolKr8 met Boom testcentrum worden resultaten automatisch in SchoolKr8 bijgeschreven.

Ook kun je SchoolKr8 gebruiken om een leerlingdossier te maken, om intern of bijvoorbeeld met een nieuwe (reguliere) school te delen. Extra handig: dankzij het gebruik van visuele kleurscores kun je met SchoolKr8 de voortgang van nieuwkomers in één oogopslag analyseren én begrijpelijk maken voor ouders.

Doorontwikkeling

Het onderwijs is continu in ontwikkeling en SchoolKr8 daarom ook. Steeds kijken we hoe we SchoolKr8 nog beter kunnen maken. Ze organiseren hiervoor o.a. gebruikersgroepen en halen informatie op tijdens kennismakingssessies en trainingen. Zo weten ze altijd wat er écht speelt.

Momenteel werken ze op basis van input vanuit het werkveld onder meer aan een functie om de onderwijskundige doorstroom per leerling te bepalen, o.a. door een vakantie- en pauzefunctie. Ook zijn ze bezig met een nieuwe mogelijkheid voor toetsplanning per leerling.

LOWAN & SchoolKr8 hebben de handen ineengeslagen

LOWAN is nauw betrokken bij de (door)ontwikkeling van SchoolKr8. Samen willen we de ideale tool creëren om onderwijs doelgericht vorm te geven. Daarom staan ook de nieuwe nieuwkomersleerlijnen van LOWAN in SchoolKr8. SchoolKr8 helpt je met praktische handvatten om deze leerlijnen in te zetten in de klas. Je kunt eenvoudig doelen inplannen, aangeven of ze beheerst worden en de voortgang daarvan analyseren.

De samenwerking tussen SchoolKr8 en LOWAN zal het komende jaar intensiveren. We zullen onder meer het vakaanbod van de nieuwkomersleerlijnen in SchoolKr8 uitbreiden. Op dit moment kun je in SchoolKr8 al aan de slag met de leerdoelen bij de vakken Mondelinge Taalvaardigheid, Rekenen, Woordenschat en Technisch lezen. LOWAN werkt hard aan leerlijnen voor Begrijpend lezen en Spelling en aan ontwikkeldoelen voor kleuters.

Naast de nieuwkomersleerlijnen van LOWAN staan in SchoolKr8 ook alle NIN-toetsdoelen (10 weken). Binnenkort zullen ook de 13-weekse toetsdoelen worden toegevoegd.

Nieuwsgierig? Maak kennis met SchoolKr8!

Ben je benieuwd of SchoolKr8 ook handig is voor het onderwijs aan nieuwkomers bij jou op school? Schrijf je dan in voor één van de kennismakingspresentaties of vraag op www.schoolkr8.nl een gratis DEMO aan.

Deel deze pagina