main-logo
Nieuws
Informatie

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Internetverbinding is cruciaal

Een internetverbinding is essentieel nu leerlingen thuis onderwijs krijgen en leraren thuis lesgeven. In de praktijk blijkt dat sommige gezinnen geen internet hebben. SIVON onderzoekt om hoeveel leerlingen en leraren het gaat. Heeft jouw schoolbestuur leerlingen of leraren thuis zonder internet? Meld je dan aan voor 10 april.

Naast een laptop voor elke leerling is het ook belangrijk dat leerlingen thuis een internetverbinding hebben. Met een internetverbinding kunnen zij optimaal gebruik maken van onderwijs op afstand. OCW en diverse organisaties hebben aan SIVON gevraagd om samen met telecomproviders te onderzoeken hoeveel leerlingen en leraren thuis geen internet hebben.

Hoeveel leerlingen zonder internet

Samen willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk leerlingen en leraren een internetverbinding krijgen. Met de telecomproviders KPN, T-Mobile en VodafoneZiggo zoeken we naar de beste oplossing. Telecomproviders zijn bezig met verschillende initiatieven zoals het aanbieden van 4G, het bieden van een toegangsmogelijkheid via publieke wifi-netwerk het uitgeven van hotspots en internet simkaarten. SIVON wil weten hoeveel leerlingen en leraren thuis geen internetverbinding hebben, zodat we tot goede oplossingen komen.

Aanmelden

Zijn binnen jouw bestuur leerlingen en leraren die thuis geen internet hebben? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Niet genoeg devices? Klik dan hier

 

Leren van elkaar

Leren op afstand met nieuwkomers

TeamUp thuis

TeamUp heeft activiteiten bedacht die leerlingen (of jij samen met leerlingen) thuis kan doen. Ze hebben voorbeeldfilmpjes gemaakt.

TeamUp Thuis

Beeldbellen met tolken

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Hieronder een stappenplan hoe je dit kan doen.

Stappenplan tolk

Digi-doener

Veel visuele opdrachten bij digi-doener. Ondanks ‘digi’ is er meestal geen computer nodig. Door de visuele uitleg ook goed voor nieuwkomers! Na het inschrijven voor de nieuwsbrief ontvang je gratis toegang.

Naar Digi-doener

Deel deze pagina