main-logo
Nieuws
Onderzoek

Nieuws

Alle nieuws uit het primair onderwijs

Hoe gaat het met de kinderen uit Oekraïne in Nederland?

Nadiya 940x370 1

Bij de Universiteit Utrecht en ARQ Nationaal Psychotraumacentrum wordt in samenwerking met GGD-GHOR, de Oekraïense ambassade en meerdere universiteiten onderzoek gedaan naar de mentale gezondheid van Oekraïense kinderen, tieners en hun gezinsleden die sinds 2022 in Nederland verblijven (NADIYA project). NADIYA is het Oekraïense woord voor ‘hoop’.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de werving van deelnemers, vooral van de jongere deelnemers. Wij vinden het belangrijk om ook hun stem te horen! Daarom vragen wij ook kinderen naar hun ervaringen. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een online vragenlijst. Er zijn vragen over hoe zij zich voelen en over de omstandigheden in Nederland. Wij willen hen niet belasten, dus de online vragenlijst is kort (15-20min).

Wij hopen op jouw hulp bij de toegang tot hen. We zouden kinderen graag via school bereiken om hen te vragen aan de online vragenlijst mee te doen. Natuurlijk moeten hun ouders toestemming geven. Wanneer je mogelijkheden ziet ons te helpen, horen we dat graag – stuur ons een email naar nadiya@uu.nl. Alle adviezen worden gewaardeerd!

Meer informatie over het NADIYA project

Deel deze pagina