main-logo
Nieuws
E-learning

Nieuws

Praktische tips en info

Heb jij de e-learning al gedaan?

Er stromen momenteel veel kinderen door vanuit een nieuwkomersvoorziening naar een reguliere school. Vanuit verschillende regio’s wordt op allerlei manieren geprobeerd de leerkrachten in de reguliere groepen daarbij te ondersteunen. Renske Boertien (NT2 coördinator) heeft voor de scholen van stichting Prisma Onderwijs Almere een praktische en zeer bruikbare e-learning geschreven vol met tips hoe je een tweedejaars nieuwkomer in de dagelijkse praktijk kan begeleiden.

Achtergrondinformatie en praktische tips

Deze e-learning zit vol met informatie over ‘wie is de leerling’ en ‘waar heeft de leerling steun aan’. De e-learning zit zo in elkaar dat je ook zelf uitgedaagd wordt. ‘Hoe zou jij uitleggen wat ___ is?’. Vanuit de eigen ervaring krijg je feedback en wordt er achtergrondkennis met je gedeeld.

Expertise delen in regio

Op het moment dat nieuwkomers doorstromen van een taalklas naar een reguliere groep wordt er vaak ondersteuning ingezet voor de leerkracht/ib’er. Wellicht kan deze e-learning ook ingezet worden om de kennis te versterken.

LOWAN mocht deze e-learning bruikbaar maken voor álle scholen in Nederland en op de site zetten. Jij mag deze ook weer kosteloos delen. In totaal duurt deze e-learning 2 uur, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen deelonderwerpen te bestuderen.  

Meer vragen?

Mocht de e-learning vragen oproepen of je vragen niet beantwoorden. Aarzel niet om ons te bellen. We denken graag met je mee.

Naar de e-learning

Deel deze pagina