main-logo
Nieuws
Ontwikkeling

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Oproep: deelname aan klankbordgroep leerlijnen

De laatste maanden heeft de expertgroep Leerlijnen zich gebogen over de ontwikkeling van leerlijnen. De leerlijnen maken duidelijk welke leerdoelen in het nieuwkomersonderwijs aan bod moeten komen voor een goede doorstroom naar het regulier onderwijs. De expertgroep heeft, naast het opstellen van de leerlijnen, bij elke leerlijn beschreven wat leerlingen moeten kunnen en weten en hoe in het nieuwkomersonderwijs leerdoelen mogelijk versneld behaald kunnen worden. Daarbij is er ook aandacht voor factoren die van invloed zijn op het NT2-leerproces zoals leeftijd en mate van onderwijservaring.

De leerlijnen willen we als pilot aan een klankbordgroep voorleggen.

Wat vragen we van de klankbordgroep?

Als lid van de klankbordgroep vragen we je onder andere:

  • Deel te nemen aan de online bijeenkomst op 2 november van 15.00-16.30 uur. De leerlijnen worden toegelicht en je krijgt een praktijkopdracht mee.
  • De leerlijnen toe te passen in de eigen onderwijspraktijk waarbij we je een aantal kijkvragen meegeven. Kun je uit de voeten met de leerlijnen? Is de opzet helder?
  • Deel te nemen aan de online bijeenkomst op 12 januari van 15.00-16.30 uur. We verzamelen d.m.v. een aantal werkvormen jullie ervaringen en feedback.

We hebben ontzettend veel aanmeldingen ontvangen. Dank!
Aanmelden is niet meer mogelijk. Degene die zich hebben aangemeld ontvangen z.s.m. bericht.

Anderen bekeken ook

Meertalige boeken

Onderzoek

Deel deze pagina