main-logo
Nieuws
Lesmateriaal

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Can't wait to learn

Meer dan 2 miljoen Oekraïense kinderen zijn vanwege de oorlog in hun land vluchteling geworden. Heel veel van deze kinderen kunnen niet naar school. Ook in Nederland is dit een uitdaging, waar Oekraïense kinderen die recent naar Nederland zijn gevlucht op een wachtlijst staan voor het volgen van onderwijs.

Tabletonderwijsprogramma

Samen met het Oekraïense ministerie van onderwijs, Oekraïense hulporganisatie Osvitoria, en onderwijsdeskundigen in Oekraïne, creëerde War Child een tabletonderwijsprogramma voor kinderen van groep 1 tot en met 4 dat qua context en inhoud aansluit op het Oekraïense curriculum. Met hulp van Oekraïense kinderen en kunstenaars is een leerwereld gecreëerd waarin kinderen hun land en cultuur herkennen. Dankzij deze ‘co-creatie’ zien kinderen zichzelf en hun omgeving terug in de educatieve spellen. Hoe zij lezen, praten en leren. Zo kunnen kinderen die binnen Oekraïne op de vlucht zijn én hun leeftijdgenoten die naar een ander land zijn gevlucht, blijven leren op een voor hen herkenbare manier. Met woorden, geluiden, beelden en inspiratie uit hun eigen land.

Download het programma

Helaas kunnen veel Oekraïense kinderen in Nederland niet naar school en staan ze op een wachtlijst tot er een plek beschikbaar is. Het programma Can’t Wait to Learn biedt deze kinderen een alternatief. Can’t Wait to Learn is geen vervanging voor school, maar een manier voor kinderen om door te leren terwijl ze wachten om weer naar school te gaan.

Leerkrachten en ouders of verzorgers kunnen Can’t Wait to Learn downloaden op hun Android- en iOS-apparaten via de App Store en Google Play. Via http://www.primary.org.ua/ is er meer informatie en begeleiding beschikbaar.

Met het onderwijsprogramma Can’t Wait To Learn kan War Child snel véél meer kinderen bereiken die zijn getroffen door een conflict – met name vluchtelingen die buiten hun landsgrenzen wonen. Zo kunnen kinderen Can’t Wait to Learn thuis, op school en in de gemeenschap gebruiken wanneer onderwijs op afstand de veiligste, beste of enige optie is.

Can’t wait to learn

Anderen bekeken ook

Informatie

Onderwijs aan Oekraïense vluchtelingen

Info

Meer over trauma

Deel deze pagina