main-logo
Nieuws
Lesmateriaal

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Update van Stichting Books Away From Home

In de afgelopen maanden hebben honderden basisscholen Oekraïenstalige kinderboekjes kunnen bestellen via “Books for the Youngest Ukrainian Refugees,” een project van de stichting Books Away From Home. Er zijn inmiddels 20.000 boekjes verspreid, niet alleen op scholen, maar ook in opvangcentra, (gast)gezinnen en via VluchtelingenWerk. De reacties vanuit de Oekraïense gemeenschap zijn overweldigend, we ontvangen wekelijks tekeningen, foto’s, e-mails van de moeders, die allemaal een eigen verhaal vertellen. Het brengt de oorlog heel dichtbij en helpt ons te beseffen hoeveel impact de oorlog heeft gehad op onze nieuwe buren en klasgenootjes.

Het Oekraïense project loopt door. Daarnaast begint voor Books Away From Home een tweede, spannende fase: we gaan nog meer projecten ontwikkelen, voor vluchtelingenkinderen uit andere landen en taalgroepen. Geen eenvoudige klus, want de situatie voor kinderen uit bijvoorbeeld Afghanistan, Syrië, Eritrea en Iran is wezenlijk anders dan voor de kids uit Oekraïne. Toch gaan we ervoor. We hopen ook jullie te kunnen meerekenen tot onze „netwerk“ van ervaringsdeskundigen: als docenten staan jullie zeer dicht bij de doelgroep.

Bij een nieuwe fase hoort een nieuwe website en die hebben we! Te vinden op www.booksawayfromhome.org (voorlopig alleen in het Engels, aan een Nederlandse vertaling wordt gewerkt.) Kijk daar eens rond, vraag de nieuwsbrief aan, blijf op de hoogte. Wil je boekjes bestellen? Dat kan daar ook. Heb je tips, suggesties, vragen, verhalen? Ook dat horen we graag. En niet onbelangrijk: wil je doneren? Graag! Donaties zijn dringend nodig om onze projecten draaiend te houden.

Onze grote dank aan LOWAN, die ons maandenlang de mogelijkheid heeft gegeven om via hun website Oekraïense boekjes te laten bestellen. Aan de lezers, bij voorbaat dank en tot horens!

Stacey Knecht
directeur Books Away From Home
www.booksawayfromhome.org
info@booksawayfromhome.org

Anderen bekeken ook

Informatie

Onderwijs aan Oekraïense vluchtelingen

Info

Meer over trauma

Deel deze pagina