main-logo
Nieuws
Lesmateriaal

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Update van Stichting Books Away From Home

Vorig jaar hebben honderden basisscholen Oekraiënstalige kinderboekjes kunnen bestellen via “Books for the Youngest Ukrainian Refugees,” een project van de stichting Books Away From Home. Er zijn maar liefst 20.000 boekjes verspreid, op scholen, in opvangcentra, (gast)gezinnen en via VluchtelingenWerk. De reacties vanuit de Oekraiënse gemeenschap zijn overweldigend geweest: we hebben tekeningen ontvangen, gemaakt door de kinderen zelf, en veel foto’s en emails van de moeders, die allemaal een eigen verhaal vertellen. Het brengt de oorlog heel dichtbij en helpt ons te beseffen hoeveel impact de oorlog heeft gehad – en nog steeds heeft — op onze nieuwe buren en klasgenootjes.

Het Oekraiënse project loopt door, voor zolang het nodig is. In de planning staat nu ook het drukken van 5 nieuwe titels. Meer daarover in een volgende update. Van de “oude titels” hebben we ongeveer 100 setjes nog over. Welke scholen hebben nog belangstelling? Alle informatie over het bestellen van boekjes staat hier. We willen erg graag dat ze gelezen worden.

In een vorige update heb ik vermeld dat Books Away From Home (BAFH) binnenkort een tweede, spannende fase in zou gaan, met nieuwe projecten voor vluchtelingenkinderen uit andere landen en taalgroepen. Inmiddels is het zover: het volgende boekenproject is nu volop in ontwikkeling! Het project heet Sunbird en is bedoeld voor vluchtelingenkinderen uit Afghanistan en Iran. We weten zeker dat we jullie er tzt blij mee kunnen maken. Daarom doen we nu alvast een oproep om donaties. Samen met uw hulp en met behulp van zowel de Afghaanse als de Iraanse gemeenschap in ons land kunnen we dit straks realiseren. De boekjes zelf (in het Farsi/Dari) zullen in de komende dagen op onze website verschijnen. Voor meer informatie over het Sunbird project, kijk hier.

Alvast veel dank!

Stacey Knecht
directeur Books Away From Home
www.booksawayfromhome.org
info@booksawayfromhome.org

Anderen bekeken ook

Informatie

Onderwijs aan Oekraïense vluchtelingen

Info

Meer over trauma

Deel deze pagina