main-logo
Nieuws
Boeken

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Vraag prentenboeken aan voor Oekraïense leerlingen

Mijn naam is Stacey Knecht, ik ben directeur van de kersverse Stichting Books Away From Home (binnenkort online!) en coördinator van het project Books for the Youngest Ukrainian Refugees. Doel van het project is het uitdelen van Oekraienstalige prentenboeken aan de Oekraïense kinderen die momenteel in onze opvangcentra en (gast)gezinnen verblijven. Ook zijn we op tientallen scholen actief.

Boeken die in je moedertaal zijn geschreven geven je een vertrouwd gevoel, een gevoel van rust en warmte. Van „thuis“. Dat gunnen we deze kinderen van harte, want ze hebben al zoveel verloren en thuis is erg ver weg.

In de komende weken delen we de eerste 10.000 boekjes uit. Ze zijn speciaal voor ons gedrukt door uitgeverij Ten Brink in Meppel. Een tweede oplage van 10.000 wordt gepland voor na de herfstvakantie. Het zijn Oekraïense volksvertellingen en rijmpjes, met prachtige, kleurrijke plaatjes. De boeken zijn het meest geschikt voor kinderen van 3-8 jaar.

Tot nu toe zijn deze boekjes voor iedereen gratis geweest. Nu, vanwege de honderden aanvragen die we hebben ontvangen en die binnen blijven stromen — en om de boeken nog altijd gratis aan gezinnen en opvangcentra te kunnen bieden — hebben we voor scholen de bestelwijze iets gewijzigd. Vanaf 25 augustus 2022 worden de boeken aangeboden in setjes van 5 verschillende titels. Daarbij worden alleen de productiekosten à €5,60 plus de verzendkosten in rekening gebracht. Bestellingen die voor 25 augustus zijn binnengekomen zullen nog gratis worden aangeleverd.

Kunnen we jullie hier blij mee maken? Of zijn er nog vragen? Vul het formulier hieronder in. Nieuwe aanvragen worden meteen genoteerd, maar de boeken kunnen pas na de herfstvakantie worden verzonden.

Voor nog meer informatie over dit project en over toekomstige projecten van Stichting Books Away From Home, zie onze crowdfunding site.

Donaties zijn dringend nodig om dit en andere projecten draaiend te houden. Bij voorbaat dank en graag tot horens!

Bij vragen over je bestelling kan je contact opnemen met Stacey Knecht via: stacey.knecht@gmail.com

Prentenboeken aanvragen

  • Graag het precieze bedrag invullen. Bijvoorbeeld: 5,60

 

Deel deze pagina