main-logo
Nieuws
Warm welkom jonge nieuwkomers

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

Een warm welkom voor jonge nieuwkomers

Graag komen wij in contact met scholen (regulier) die een goed aanbod neerzetten voor jonge nieuwkomers in groep 1-2. Werk jij op deze school? Ken jij deze school? Laat het ons weten. De eerste scholen die worden genoemd worden, dankzij een gulle gift van uitgeverij Rubinstein, beloond met een mooi boek.

Aanbod in groep 1-2 – hoe dan?
In veel regio’s leven er vragen hoe ze een goed aanbod kunnen neerzetten voor nieuwkomers van 4-5 jaar oud. Het ‘gewoon meedraaien’ is niet voldoende, een aparte taalklas lijkt ook een gemiste kans. Wij zoeken voorbeelden van reguliere scholen die een sterk aanbod hebben voor deze jonge nieuwkomers.

Goede voorbeelden delen
Als LOWAN delen we graag goede voorbeelden. Ben jij die leerkracht in groep 1-2 die het goed voor elkaar heeft? Of ken jij een leerkracht/school die een goed bewust aanbod neerzet voor deze jongste nieuwkomers? We horen het graag!

Eerste scholen ontvangen een prentenboek
Van uitgeverij Rubinstein hebben we 8 prentenboeken ontvangen van het boek ‘Iedereen telt mee’. Stuur ons een mail waarin je beschrijft hoe de school, die jij beschrijft, het aanbod vorm geeft. Wij zullen de eerste reacties belonen met een prentenboek.

Mail versturen:
Je mag de mail versturen naar Marieke Postma – m.postma@lowan.nl.

Anderen bekeken ook

Meertaligheid

Achtergrond leerling

Deel deze pagina