main-logo
Nieuws
Taal leren van het gastland

Nieuws

Alle nieuwsitems voor primair onderwijs

My Book Buddy voor vluchtelingen uit Oekraïne

My Book Buddy weet uit ervaring dat met het opvangen van vluchtelingen zij veel baat hebben bij het ontwikkelen hun van de taal en leesvaardigheid. Het leren van de taal van het gastland geeft houvast en maakt de al zo onzekere vluchtelingen iets sterker.

Daarom werkt My Book Buddy in samenwerking met Prisma van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum aan een persoonlijk cadeau voor vluchtelingkinderen. Dit bestaat uit een prentenwoordenboek Nederlands en een schoolschrift met potlood zodat ze kunnen oefenen.

In dit kleurrijke woordenboek kunnen kinderen, zodra ze kunnen lezen, zelfstandig iets opzoeken en kijken. Ze kunnen er de uitleg in vinden van 2000 basiswoorden die speciaal zijn geselecteerd voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De woorden zijn gegroepeerd in thema’s die te maken hebben met hun dagelijks leven, met school en met de wereld om ons heen.

Elk hoofdstuk opent met een verzamelillustratie die gebruikt kan worden om de woordenschat te testen. Op de linkerpagina’s is de betekenis van de woorden in heldere, kleurige plaatjes gevangen, op de rechterpagina’s staat de uitleg in eenvoudige taal, samen met een voorbeeldzinnetje.

Hoe kun je helpen?

Doneren

Zamel geld in of doneer een bedrag dat bij jou past. Een pakketje voor een vluchtelingkind kost €10,- maar kleinere bedragen doneren mag ook.
Doneren kan op de website van My Book Buddy.
Doneren

Vraag een pakket aan!

Ben jij leerkracht, werk je in de (crisis)opvang, in de bibliotheek, bij de gemeente of ben je gastgezin? Dan kun je je een pakket aanvragen.
Het pakket bestaat uit een rugzakje, mijn eerste woordenboek Nederlands en een schrift met lijntjes en een potlood. Vul het formulier in op de website van My Book Buddy. Aanvragen pakket

 

Deel deze pagina