main-logo
Blogs
Blog

Blog

In deze blog kan je meelezen met belevenissen en hersenspinsels van de auteurs.

Sandra van der Tempel
05 - 04 - 2020

Iedere week een beetje beter…

Terwijl we allemaal op dinsdagavond naar de persconferentie hebben geluisterd, ik natuurlijk ook, wisten we de uitkomst al. De scholen gaan langer dicht. Na een eerste periode waarin we druk bezig waren met regelen, en wat veel prachtige initiatieven kwamen voorbij, gaan we nu inzoomen op het verfijnen van het thuisonderwijs.
  • Er is oog voor kwetsbare kinderen, maar is het genoeg vraag ik me af.
  • Er zijn potjes voor devices, maar is er genoeg vraag ik me af.
  • Is er overal wel bereik vraag ik me af….
  • Hoe bereiken we iedereen?

En met al deze vragen, en al deze hulp, proberen we het thuisonderwijs met elkaar zo goed mogelijk in te richten.  De ene leerkracht stapt heel makkelijk voor de camera om filmpjes op te nemen, de ander vindt dat lastig. De ene leerkracht huppelt langs de huizen om tasjes met huiswerk te brengen, de ander weet niet hoe ze dat moet doen in combinatie met de kinderen thuis. Toch zijn alle kinderen weer voorzien van huiswerk, is er zoveel mogelijk contact met alle gezinnen geweest en hebben alle collega’s hun uiterste best gedaan om het weer voor elkaar te krijgen.

En nu is het weekend. De zon schijnt, we kunnen energie op doen. Energie voor een nieuwe week waarin we doorgaan met thuiswerken, waarin we doorgaan met iedere week een beetje beter worden in deze nieuwe tak van sport. Een nieuwe week waarin we ons bezinnen over hoe we Pasen kunnen vieren. Vieren op afstand.

Een nieuwe week dwarrelt door mijn hoofd terwijl de zon hier in de tuin heerlijk voelt.

icon

Auteur van de blog: Sandra van der Tempel

Deel deze pagina