main-logo
Blogs
Blog

Blog

In deze blog kan je meelezen met belevenissen en hersenspinsels van de auteurs.

Marieke Postma
24 - 03 - 2020

Online teamoverleg

Vanochtend, dinsdag, startten we met een Teams teamoverleg. De een na de ander kwam het scherm binnen met een kop koffie, broodje in de hand, of een luid koffieapparaat op de achtergrond. Het was erg leuk om iedereen weer even te zien, maar verder was het wennen.

Wie spreekt? Wie reageert?

Gezamenlijk ontdekten we de ‘mute’ knop. Iedereen die niet spreekt staat op stil. Als directeur was ik de voorzitter en deelde ik mee, viel stil, en ging weer verder. Ik ontdekte dat een gesloten vraag werkte. De teamleden die het er niet mee eens waren konden reageren (of later op de mail). Wat ook goed werkte was de chatfunctie. Terwijl ik iets aan het vertellen was, kwamen de chats binnen. Heel handig, want natuurlijk vergat ik bepaalde zaken en nu waren er teamleden die mij hieraan herinnerden.

Mmm.. een soort ‘fluister in je oor’ maar dan openbaar. Eigenlijk helemaal niet gek.

We zijn gezamenlijk trots op hoe het gaat. We hebben nog 3 leerlingen die nog niet op Skype zitten, en dus 217 wel! We hebben met iedere leerling elke dag contact. Er zijn spellingsgroepjes, woordenschatlessen en klanken worden ingeoefend. Natuurlijk doen we dit liever ‘live’, maar we vinden het een goed alternatief. Ook de leerlingen hebben lol en een bijvangst is dat ouders horen wat leerlingen leren. Sommige ouders leren zelfs mee!

Na de 20 minuten online begint de Skype-les dag weer! Marloes appt mij dat ze geen contact kreeg met ‘Jamal, Fatif en Fatme’. Ik bel Jamal. Vader of broer van Jamal neemt op.. volgens mij liggen ze nog in bed. Ik geef aan dat de juf op hun wacht achter de computer. ‘Jamal!’ wordt er door het huis geschreeuwd. Hij komt er aan.

Auteur van de blog: Marieke Postma

Deel deze pagina